Με δύο μεγάλα ντέρμπι η 30η αγωνιστική της Πρέμιερ

Τα ντέρμπι Λίβερπουλ-Έβερτον και Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι είναι τα παιχνίδια που δεσπόζουν στην 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η αναμέτρηση του «Άνφιλντ» ανοίγει σήμερα, Σάββατο (1/4, 14:30 ώρα Ελλάδος) το πρόγραμμα της αγωνιστικής, ενώ άλλοι 7 από τους 10 αγώνες θα γίνουν επίσης την ίδια ημέρα, το δε ματς του «Έτιχαντ» θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/4). 



Με δύο μεγάλα ντέρμπι η 30η αγωνιστική της Πρέμιερ

Λίβερπουλ-Έβερτον: Ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης, ο αγώνας αυτός αποτελεί μία από τις παραδοσιακές κόντρες στο «Νησί», καθότι πρόκειται για ένα ντέρμπι με την καθαρή έννοια του όρου, δηλαδή, για ένα ματς με τοπική αντιπαλότητα. Πέραν, όμως, της παραδόσεως, οι έξι βαθμοί που χωρίζουν τους δύο σημερινούς αντιπάλους μπορούν να προσπορίσουν βαθμολογικό όφελος σε ενδεχόμενο νίκης της μίας ομάδας.

Οι γηπεδούχοι «κόκκινοι» θα επιδιώξουν να εδραιωθούν στην 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, στοχεύοντας παράλληλα και σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία μέσα στις εναπομείνασες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ (8 μετά από το παιχνίδι αυτό).

Τα «ζαχαρωτά» από την πλευρά τους θέλουν να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες εξασφάλισης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν και με νίκη στην έδρα της «άσπονδης εχθρού», όχι μόνο θα την πλησιάσουν στους τρεις πόντους, αλλά και θα αποκτήσουν ψυχολογία, λόγω και της ιδιαιτερότητας του ματς, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Λίβερπουλ: Σημαντικές απώλειες μετράει ο Γιούργκεν Κλοπ ενόψει Έβερτον, μιας και δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Τζόρνταν Χέντερσον (μέσος και αρχηγός της ομάδας), Άνταμ Λαλάνα (μέσος) και Ντάνιελ Στάριτζ (επιθετικός).

Έβερτον: «Κόκκινο» χτύπησε η ατυχία στην Έβερτον το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων αποκόμισαν τραυματισμούς οι Σέιμους Κόουλμαν (βασικός δεξιός μπακ, θα λείψει για ολόκληρο το 2017), Ραμίρο Φούνες Μόρι (κεντρικός αμυντικός) και Τζέιμς ΜακΚάρθι (μέσος), ενώ ούτε και ο Μόργκαν Σναϊντερλέν (μέσος) ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του, και έτσι, θα είναι κι εκείνος απών στο ντέρμπι του «Άνφιλντ».

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μίλνερ, Τσαν, Λέιβα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Κουτίνιο, Φιρμίνο.

Έβερτον: Ρόμπλες, Χόλγκεϊτ, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς, Μπάρι, Γκέιγ, Ντέιβις, Μπάρκλεϊ, Κάλβερτ-Λιούιν, Λουκάκου.

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας: Να «αγκαλιάσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα θέλει η Τσέλσι και για αυτό, καλείται να κατακτήσει το τρίποντο της νίκης απέναντι στη συμπολίτισσά της, Πάλας. Από τη μεριά τους, οι «αετοί» θα κυνηγήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στην έδρα των πρωτοπόρων «μπλε», με την αποστολή τους να φαντάζει πάντως, ιδιαιτέρως δύσκολη, στον αγώνα που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία.

Μπέρνλι-Τότεναμ: Τις όποιες πιθανότητες της απομένουν, ώστε να πιάσει στην κορυφή τη συμπολίτισσα και πρωτοπόρο Τσέλσι θα διεκδικήσει η Τότεναμ στο «Τερφ Μουρ» όντας στο μείον 10 από τους «μπλε». Στον αντίποδα, τη δύναμη που αντλούν από την έδρα τους θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν οι «κλάρετς» κόντρα στα «σπιρούνια», προκειμένου να ξεφύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα ακόμα παραπάνω από τα χαμηλότερα βαθμολογικά «στρώματα».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ: Τους τρεις βαθμούς της νίκης που θα τη φέρουν ακόμη πιο κοντά στην πρώτη 4άδα που σηματοδοτεί την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς θα ψάξει η Γιουνάιτεντ στην έδρα της απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Πολύ πετυχημένη ήδη κρίνεται η φετινή σεζόν για τους 8ους έως τώρα «μπάγκις» που θα αγωνιστούν στο «Ολντ Τράφορντ» δίχως άγχος, μιας και ο μοναδικός τους στόχος πλέον είναι η σταθεροποίηση και ακολούθως, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανέλιξη στο βαθμολογικό πίνακα.

Λέστερ-Στόουκ: Η περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας καλείται να αποβάλει τη «μέθη» της πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και με νίκη της εναντίον της Στόουκ να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, απέχοντας μόλις έξι βαθμούς από αυτήν. Δίχως ουσιαστικό στόχο οι «πότερς», βρίσκονται στο κατόπι της Γουέστ Μπρομ και βασική τους βλέψη πλέον είναι να πραγματοποιήσουν ένα όμορφο φινάλε στη φετινή πολύ καλή τους πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ.

Χαλ-Γουέστ Χαμ: Επιτακτική ανάγκη είναι για τους γηπεδούχους η κατάκτηση του τριπόντου της νίκης, μιας και οι «τίγρεις» βρίσκονται εντός ζώνης υποβιβασμού και στο μείον τρία από την επόμενη της βαθμολογίας ομάδα, Σουόνσι. Να αποφύγει την εμπλοκή σε σενάρια που... διακυβεύουν τη θέση της στην Πρέμιερ επιθυμούν τα «σφυριά» και για αυτό, θα παλέψουν για τους τρεις βαθμούς στο «KCOM Stadium».

Γουότφορντ-Σάντερλαντ: Οι «σφήκες» δεν έχουν ξεμπερδέψει και τυπικά από την υπόθεση-παραμονή στην Πρέμιερ και ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η επικράτηση απέναντι στη σημερινή αντίπαλο και ουραγό της βαθμολογίας, Σάντερλαντ. Όσον αφορά τις «μαυρόγατες», μπορεί να βρίσκονται στην τελευταία (20η) θέση και να... φλερτάρουν πολύ πιο έντονα από ότι το έκαναν την προηγούμενη δεκαετία με το φάσμα του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ, ωστόσο, χρόνος και περιθώρια ανάκαμψης υπάρχουν, αρκεί αρχής γενομένης από το παιχνίδι του «Βικάρατζ Ρόουντ», το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγες να αρχίσει να μετρά νίκες στο ενεργητικό του.

Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ: Με τη γειτονική κόντρα της νότιας Αγγλίας στο «Σεντ Μέρις» ολοκληρώνεται η πρώτη «δόση» της 30ης αγωνιστικής, όπου «Άγιοι» και «κεράσια» που ισοβαθμούν (δύο αγώνες παραπάνω, όμως, η Μπόρνμουθ) αναμένεται να παραταχθούν με σκοπό τη νίκη, προκειμένου να τελειώνουν... μια ώρα αρχύτερα την υπόθεση παραμονή, ευρισκόμενες αμφότερες 9 βαθμούς πάνω από τη «διακεκαυμένη ζώνη».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 1/4

14:30 Λίβερπουλ-Έβερτον

17:00 Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας

17:00 Μπέρνλι-Τότεναμ

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ

17:00 Λέστερ-Στόουκ

17:00 Χαλ-Γουέστ Χαμ

17:00 Γουότφορντ-Σάντερλαντ

19:30 Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ

Κυριακή, 2/4

15:30 Σουόνσι-Μίντλεσμπρο

18:00 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι