Εξαιρέσεις για το Brexit ζήτησαν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων από την κυβέρνηση

Συνάντηση με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με το Brexit και τις «δικλίδες ασφαλείας» της επόμενης ημέρας, είχαν οι 20 ιδιοκτήτες των ισάριθμων συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, με δύο εξ αυτών (σ.σ μίλησαν και δημοσίως) να ζητάνε εξαιρέσεις στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής που θα ισχύσει, ώστε να μην βρεθεί η λίγκα με μειονέκτημα στις μεταγραφές απέναντι στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς συλλόγους.



Εξαιρέσεις για το Brexit ζήτησαν οι ιδιοκτήτες των συλλόγων από την κυβέρνηση

Με τη Βρετανία να κινείται σε ρυθμούς Brexit, της αποχώρησης δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη (29/3), τα «κεφάλια» της Πρέμιερ Λιγκ συζήτησαν τα φλέγοντα ζητήματα (σ.σ για εκείνους) μετά τις εξελίξεις, όπως φερ' ειπείν τα μεταγραφικά μετά την επιμονή της βρετανικής κυβέρνησης «να ανακτήσει τον έλεγχο και την ελεύθερη μετακίνηση από την ΕΕ», κάτι που θα φέρει αλλαγές στον τομέα των αδειών εργασίας.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των Στόουκ και Γουέστ Χαμ ζήτησαν εξαιρέσεις στο μεταναστευτικό για να διατηρηθεί το «δικαίωμά» τους να αποκτούν χωρίς... προβλήματα ποδοσφαιριστές από την Γηραιά Ήπειρο τόσο κατά τη διάρκεια της διετούς διαδικασίας που θα χρειαστεί για να προετοιμαστεί το έδαφος των μεταρρυθμίσεων, όσο και για τη συνέχεια. «Θα θέλαμε οι παίκτες να συμπεριληφθούν στις εξαιρέσεις του μεταναστευτικού αλλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Στην Ευρώπη μπορούμε να έχουμε ελεύθερη μετακίνηση και αυτό θα αλλάξει, ή ίσως αλλάξει, δεν ξέρω. Δεν ξέρουμε» ανέφερε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της Στόουκ και της Bet365, Πίτερ Κόουτς.

«Είναι απαισιόδοξη η έξοδος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει την άποψή μου. Ας ελπίσουμε ότι το ποδόσφαιρο θα βρει έναν τρόπο να προστατέψει τον εαυτό του» προσέθεσε ο υπέρμαχος της παραμονής στην Ένωση.

Ο Ντέιβιντ Γκολντ, δεύτερος πρόεδρος της Γουέστ Χαμ είπε:

«Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης. Είναι μια φανταστική διαφήμιση για την Βρετανία, για την Αγγλία. Ξέρω ότι ο κόσμος μιλάει για τον πλούτο εδώ, αλλά αυτά τα παιδιά, οι παίκτες, παίρνουν τεράστιους μισθούς, από τους οποίους όλοι οι φόροι πάνε στο δημόσιο ταμείο. Γιατί να το καταπνίξουμε αυτό; Γιατί θα θέλατε να το αλλάξετε;

Μιλάμε για τεράστια διαφήμιση. Η Πρέμιερ Λιγκ υπάρχει παγκοσμίως και πόσω μάλλον, αναπτύσσεται κι άλλο. Δεν θέλω να δω μια κυβέρνηση να κάνει κάτι ανόητο για να το διαταράξει αυτό. Δεν ξέρω για την ελεύθερη μετακίνηση αλλά η δομή θα έπρεπε να είναι τέτοια που θα επιτρέπει την έκδοση αδειών εργασίας».

Οι μέχρι σήμερα 44ετείς δεσμοί της Βρετανίας με την ΕΕ αναμένεται να τελειώσουν, να γίνει δηλαδή το Brexit με κάθε επισημότητα ακριβώς δύο χρόνια αργότερα από την ημέρα της ανακοίνωσης, τουτέστιν στις 29 Μαρτίου του 2019.