Όχι VAR στην Πρέμιερ Λιγκ πριν το 2018

Πιο μετά (2018-19) συγκριτικά με άλλες διοργανώσεις θα ενταχθεί στην «καθημερινότητα» της Πρέμιερ Λιγκ η βοήθεια του βίντεο για αμφισβητούμενες φάσεις (VAR, Video Assistant Referees), κάτι που ενδέχεται να δούμε πάντως από την ερχόμενη σεζόν σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας.



Όχι VAR στην Πρέμιερ Λιγκ πριν το 2018

Η μεγάλη είδηση της εβδομάδας είναι η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας στο φιλικό της Γαλλίας με την Ισπανία κατά το οποίο αρχικά ακυρώθηκε γκολ του Αντουάν Γκριζμάν που κακώς είχε μετρήσει και εν συνεχεία πιστώθηκε ένα άλλο στον Τζεράρ Ντεουλοφέου το οποίο είχε κακώς ακυρωθεί (σ.σ και στις δύο φάσεις για περίπτωση οφσάιντ), μέτρο πάντως που δεν θα... χορτάσουν στην Αγγλία. Τουλάχιστον από τώρα.

Σύμφωνα με πηγές βρετανικών Μέσων, και όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, η διοργανώτρια αρχή θα περιμένει έως ότου παρέλθει το διάστημα των δύο χρόνων κατά το οποίο θα γίνονται δοκιμές από την αρμόδια επιτροπή για τους κανόνες του αθλήματος, IFAB (σ.σ International Football Association Board - μτφ. Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) και εν συνεχεία θα ακολουθήσει το μέτρο.

Στην Μπούντεσλινγκα πάντως ετοιμάζονται να οριστικοποιήσουν την χρήση του βίντεο κατά την διάρκεια των αγώνων από την έναρξη της επόμενης σεζόν, την ώρα που ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και οι συνεργάτες του, σκέφτονται να προχωρήσουν κανονικά πάνω στο θέμα όσον αφορά το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Φυσικά οι Άγγλοι δεν θα μείνουν... πίσω, με τις πρώτες σκέψεις να κάνουν λόγο για χρήση/τεστ του από τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας κι έπειτα, αλλά και μόλις από τον πρώτο του Λιγκ Καπ.