Απάντηση του εκπροσώπου Ζαχά σε Σάουθγκεϊτ

Τη δική του εκδοχή για τη συνάντηση του πελάτη του, Γουιλφρίντ Ζαχά και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδωσε στον ομοσπονδιακό εκλέκτορα ο ατζέντης του εξτρέμ της Κρίσταλ Πάλας, Γουίλ Σόλτχαους.



Απάντηση του εκπροσώπου Ζαχά σε Σάουθγκεϊτ

Ο 46χρονος τεχνικός των «τριών λιονταριών» δήλωσε ότι ο Ζαχά είχε ήδη λάβει την απόφαση να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ακτής Ελεφαντοστού, προτού συναντηθεί με τον ίδιο και έτσι, έληξε η προθεσμία που του είχε θέσει για να αποδεχθεί την κλήσει του για την Εθνική Αγγλίας.

Την ήδη ειλημμένη απόφαση του ακραίου μεσοεπιθετικού των «αετών» επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπός του 24χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η συνάντηση Σάουθγκεϊτ-Ζαχά έγινε στο πλαίσιο μίας φιλικής κουβέντας και όχι προκειμένου να κατασταλάξει ο ποδοσφαιριστής σε ποιο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο... άλλοτε Άγγλος διεθνής άσος ήξερε προ πολλού ποιον δρόμο θα ακολουθήσει νιώθωντας περήφανος που εκπροσωπεί τη γενέτειρά του.

Με γραπτή του τοποθέτηση, ο Σόλτχαους επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Ο Γουιλφρίντ δεν έθεσε κανένα χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου έπρεπε ή όχι να επιλεγεί από την Αγγλία. Επομένως, δεν υπήρχε καμία καταληκτική προθεσμία. Η συνάντηση με τον κ. Σάουθγκεϊτ ήταν φιλική και όντως ισχύει ότι ο Γουιλφρίντ είχε ήδη λάβει την απόφασή του να παίξει με την Ακτή Ελεφαντοστού προτού ο κ. Σάουθγκεϊτ προσληφθεί ως υπηρεσιακός και στη συνέχεια, μόνιμος προπονητής στην Εθνική Αγγλίας».

«Η επιθυμία και το πάθος του Ζαχά για την απόφαση αυτή δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθεί δημοσίως. Ο Γουιλφρίντ είναι πολύ περήφανος και για την οικογένειά του και για το ότι εκπροσωπεί την Ακτή Ελεφαντοστού, κάτι που εξάλλου απέδειξε προσφάτως και με την εμφάνισή του απέναντι στη Ρωσία (σ.σ. ένα γκολ, το παρθενικό του και εν γένει καλή απόδοση στη φιλική εκτός έδρας νίκη με 2-0 την Παρασκευή, 24/3)».