Αθπιλικουέτα: «Ο τραυματισμός μου με έμαθε να δίνω τα πάντα»

Για το νέο του ρόλο στην Τσέλσι και τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο παρελθόν μίλησε ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca».  



Αθπιλικουέτα: «Ο τραυματισμός μου με έμαθε να δίνω τα πάντα»

Ο 27χρονος αμυντικός των «μπλε» βρέθηκε στο Παρίσι για την φιλική αναμέτρηση της εθνικής Ισπανίας απέναντι στη Γαλλία και αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο στην Τσέλσι αλλά και στο γεγονός πως δεν κουράζεται ποτέ, καθώς έχει χάσει μόλις 159 λεπτά όλη τη σεζόν!

«Δεν μετράω τα λεπτά που παίζω. Τα πόδια μου είναι σε καλή κατάσταση. Θα δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά. Δουλεύω κάθε τομέα, συλλογικά, ατομικά, την αποκατάστασή μου. Τώρα έρχεται το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν και πρέπει να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», δήλωσε ο Αθπιλικουέτα.

«Φέτος παίζω στα δεξιά σε άμυνα με τρεις. Είναι πρόκληση για μένα γιατί δεν είχα παίξει ποτέ με αυτό το σύστημα. Έχουμε δουλέψει πολύ. Έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις στην άμυνα με περισσότερο χώρο και να παίρνω αποφάσεις που δεν είχα συνηθίσει να παίρνω πιο πριν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ακόμη, ο αμυντικός από την Παμπλόνα στάθηκε στον σοβαρό τραυματισμό που είχε στα τέλη του 2010, όταν παίζοντας για λογαριασμό της Μαρσέιγ τότε, υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο. Από τότε, όπως αναφέρει, ο τρόπος σκέψης του σχετικά με το παιχνίδι και την προπόνηση άλλαξε, καθώς εκτίμησε το γεγονός ότι μπορεί να δώσει ξανά το 100%, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πια.

«Μετά τον τραυματισμό άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα αλλιώς. Πριν τον τραυματισμό δεν είχα τόση όρεξη στην προπόνηση ή στα παιχνίδια. Όταν περνάς έναν τραυματισμό στον οποίο εκτιμάς τη στιγμή που περπατάς ξανά, αρχίζεις να τρέχεις και να κλωτσάς ξανά τη μπάλα, μαθαίνεις να εκτιμάς αυτά που έχεις και να δίνεις τα πάντα στην προπόνηση και τον αγώνα», ήταν τα λόγια του Ισπανού μπακ της Τσέλσι.