Αίσθηση καθήκοντος

Η Αγγλία έκανε ό,τι χρειαζόταν απέναντι στην Λιθουανία και με το τελικό 2-0 πήρε το τρίποντο σε ένα ματς που ελάχιστοι θα θυμούνται... Σκόραρε στην επιστροφή του ο Ζερμέιν Ντεφό, ακολούθησε ο Τζέιμι Βάρντι.



Αίσθηση καθήκοντος

Τα «τρία λιοντάρια» περιμένουν Σλοβάκους και Σλοβένους (σ.σ οι δεύτεροι παίζουν με Σκωτία) για να δουν σε τι τιμή θα είναι η διαφορά από την δεύτερη θέση, έχοντας έστω και προσωρινά αέρα πέντε βαθμών.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου (ματς):

1. Αγγλία 13 (5)

2. Σλοβενία 8 (4)

3. Σλοβακία 6 (4)

4. Λιθουανία 5 (5)

5. Σκωτία 4 (4)

6. Μάλτα 0 (4)

Στο παιχνίδι τώρα, όπως προαναφέρθηκε, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα θυμούνται τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Αφού λοιπόν ο Ζερμέιν Ντεφό με τον μικρό Μπράντλεϊ ήταν εκείνοι που βγήκαν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο, και αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στον Γουεστμίνστερ, οι Άγγλοι προσπάθησαν να επιβάλουν ρυθμό και να κυριαρχήσουν στο ματς, κάτι που αφενός ήταν πολύ εύκολο και από την άλλη έμοιαζε εντελώς ανούσιο.

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να γίνουν απειλητικοί, για να έρθει το πρόσωπο της ημέρας και να αλλάξει τις ισορροπίες. Τέσσερα χρόνια και τέσσερις ημέρες μετά (22/3/2013 κόντρα στον Σαν Μαρίνο) ο Ντεφό βρήκε και πάλι δίχτυα με το εθνόσημο, πιστώνοντας την ασίστ στον πάρα πολύ καλό Ραχίμ Στέρλινγκ, για να κάνει το 1-0 και να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι, μιας και οι ποδοσφαιριστές με τα κίτρινα δεν έδειχναν ικανοί να περάσουν ούτε το κέντρο.

Πάντως, σε μία ανύποπτη φάση παρά λίγο να γίνει το κακό -καλό για εκείνους- με τον Τζο Χαρτ να βγαίνει άτσαλα εκτός γραμμής και τον Τζον Στόουνς να προλαβαίνει την μπάλα προ αυτής έπειτα από προσπάθεια του Βάλσκις.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και έμοιαζαν πιο αποφασισμένοι για κάτι περισσότερο. Αγωνιστικά η βελτίωση ήταν εμφανής και αυτό που έλειπε ήταν να βελτιωθεί και το προβάδισμα, κάτι που έγινε στο 66' με τον Τζέιμι Βάρντι. Σε μια υποδειγματική ανάπτυξη ο Άνταμ Λαλάνα έκανε μαγικό σπάσιμο της μπάλας για να βγάλει τον παίκτη της Λέστερ σε σημείο που δεν θα μπορούσε να αστοχήσει, για το 2-0. Τόσο ο Βάρντι όσο και ο Μάρκους Ράσφορντ είχαν γίνει αλλαγή νωρίτερα από τον Σάουθγκεϊτ και είχαν θετικότατη παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το γκολ του Άγγλου φορ, που έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 αργότερα, οι Λιθουανοί είχαν απειλήσει και πάλι με τον Βάλσκις, με τον Χαρτ να είναι έτοιμος και να αποκρούει στην γωνιά του. Κάπως έτσι, χωρίς πολλά-πολλά, ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση, με τον Ντεφό να παίρνει τον τίτλο του MVP και να κλείνει με θετικό πρόσημο την επιστροφή του εν μέσω της κρίσης στην επίθεση για τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κιν, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Λαλάνα, Άλι, Στέρλινγκ (60' Ράσφορντ), Ντεφό (60' Βάρντι)

Λιθουανία: Σέτκους, Βαϊτκούνας, Κιγιάνσκας, Λ. Κλιμαβίτσιους, Σλάβιτσκας, Κούκλις, Ζούλπα, Νοβικόβας (54' Γκριγκαραβίτσιους), Σλίβκα (87' Παούλιους), Τσέρνιχ, Βάλσκις (74' Ματουλεβίτσιους)