Δύο ντέρμπι με φόντο το Γουέμπλεϊ

Μπορεί ο αγώνας της Εθνικής τους ομάδας με τη Λιθουανία σήμερα (26/3, 19:00 ώρα Ελλάδος) να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Άγγλων φιλάθλων, εντούτοις, οι τρέχουσες αγωνιστικές σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 ολοκληρώνονται κι αυτές την Κυριακή με ένα ντέρμπι κορυφής για καθεμία από τις δύο βαθμίδες.



Δύο ντέρμπι με φόντο το Γουέμπλεϊ

Στην τρίτη κατηγορία (Λιγκ 1) του αγγλικού πρωταθλήματος, το παιχνίδι που ολοκληρώνει την 40η αγωνιστική είναι εκείνο στις 14:30 (ώρα Ελλάδος) ανάμεσα στην 5η της βαθμολογίας, γηπεδούχο Σκάνθορπ και την 4η Μπράντφορντ. Οι φιλοξενούμενοι προπορεύονται των αντιπάλων τους δύο βαθμούς και σε περίπτωση νίκη ένας από τους δύο συλλόγους, όχι μόνο θεμελιώνει την παρουσία του στις θέσεις των πλέι-οφ ανόδου στην Τσάμπιονσιπ, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κυνήγι» της πρώτης δυάδας που οδηγεί απευθείας στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Το κυριολεκτικά ντέρμπι κορυφής στην τέταρτη και τελευταία επαγγελματική βαθμίδα της χώρας (Λιγκ 2) «ρίχνει» την αυλαία στην 39η αγωνιστική, καθώς στο «Κίπμοουτ Στέιντιουμ» η πρωτοπόρος Ντονκάστερ φιλοξενεί στις 16:45 τη 2η Πλίμουθ, η οποία έπεται με 6 βαθμούς λιγότερους. Ναι μεν οι δύο σύλλογοι απέχουν αρκετά από την 4η Στίβενεϊτζ (τελευταία ομάδα εκτός θέσεων απευθείας ανόδου), το γόητρο δε εκείνου που θα κόψει πρώτος το... νήμα της μετάβασης στην αμέσως πιο πάνω κατηγορία αποτελεί από μόνο του ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, ώστε να πασχίσουν οι δύο αντιπαρατασσόμενοι για το τρίποντο που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στη Λιγκ 1.

Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 έχει ως εξής:

ΛΙΓΚ 1

Κυριακή, 26/3

14:30 Σκάνθορπ-Μπράντφορντ

ΛΙΓΚ 2

Κυριακή, 26/3

16:45 Ντονκάστερ-Πλίμουθ