Χαμογελά η Ιρλανδία, χάνει έδαφος η Ουαλία

Χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε η βρετανική μονομαχία ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ουαλία στο Δουβλίνο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους γηπεδούχος να είναι οι ωφελημένοι της αναμέτρησης, μια και με τον πόντο αυτό αποσπάστηκαν 4 βαθμούς από την παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ!  



Χαμογελά η Ιρλανδία, χάνει έδαφος η Ουαλία

Λίγα πράγματα στο παιχνίδι, όπως λιγοστές και οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση ήταν το σκληρό μαρκάρισμα του Τέιλορ στον Κόουλμαν (69') που είχε ως αποτέλεσμα οι Ουαλοί να παίξουν με παίκτη λιγότερο.

Εκτός του Τέιλορ, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους στο επόμενο, κρίσιμο ματς με την πρωτοπόρο Σερβία ούτε τον Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες!

Η βαθμολογία του ομίλου μετά την 5η αγωνιστική:

1) Σερβία 11

2) Ιρλανδία 11

3) Ουαλία 7

4) Αυστρία 7

5) Γεωργία 2

6) Μολδαβία 1

Το ματς:

Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει. Αποτέλεσμα; Να παρακολουθήσουμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες καλές στιγμές από τις δύο εστίες, που σίγουρα θα ξεχαστεί πολύ σύντομα.

Η Ουαλία ήταν αυτή που επιχείρησε να δώσει το ρυθμό της στην αναμέτρηση, αλλά οι προσπάθειές της δεν προκάλεσαν έντονους πονοκεφάλους στους γηπεδούχους. Η παρέα του Μπέιλ είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά ως εκεί… Από τη μεριά τους, οι Ιρλανδοί με ξεκάθαρο στόχο αρχικά να μην δεχτούν γκολ, προτίμησαν να μείνουν πίσω και να μη ρισκάρουν.

Πιο ζωηρό το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να ελέγχουν το ματς. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν πιο απειλητικοί, κάτι που ωστόσο δεν φάνηκε αρκετό για να τους δώσει το προβάδισμα. Σταδιακά η Ιρλανδία βελτίωνε την εικόνα της, πίεζε και απώλεσε και εκείνη μια καλή στιγμή με τον ΜακΛιν στο 60'.

Οι ισορροπίες, ωστόσο, άλλαξαν στο 69'. Το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Νιλ Τέιλορ της Ουαλίας στον Σίμους Κόουλμαν, εκτός του ότι προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στον μπακ της Έβερτον, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι Ιρλανδοί είχαν πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα και λίγο αργότερα απώλεσαν σημαντική στιγμή ξανά με τον ΜακΚλιν να ανοίξουν το σκορ. Η φάση αυτή άναψε τα αίματα, με τους οπαδούς της Ιρλανδίας να πουσάρουν όλο και περισσότερο την ομάδα τους. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ιρλανδία: Ράντολφ, Κόουλμαν (72' Κρίστι), Κίο, Ο’ Σέι, Γουόρντ, Γουόλτερς, Γουίλαν, Μέιλερ (80' ΜακΓκίντι), Χέντρικ, Μακ Κλιν, Λονγκ 

Ουαλία: Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Λέντλεϊ (72' Ρίτσαρντς), Ράμσεϊ, Άλεν, Ρόμπσον-Κανού (45' Βόουκς), Μπέιλ