Δεν τιμωρεί τους Άγγλους οπαδούς η FIFA

Σε μια... παράξενη απόφαση στην οποία ίσως συνετέλεσε η απόφαση της FA να βρει αμέσως και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, η FIFA -για την οποία αλλά και για την UEFA κάθε είδους πολιτικά συνθήματα δεν χωρούν στα γήπεδα- αποφάσισε να μην τιμωρήσει τους Άγγλους για την ανάρμοστη συμπεριφορά μερίδας οπαδών στο φιλικό των «τριών λιονταριών» με την Γερμανία στο Ντόρτμουντ.



Δεν τιμωρεί τους Άγγλους οπαδούς η FIFA

Κατά το τελευταίο παιχνίδι του Λούκας Ποντόλσκι με το εθνόσημο, το οποίο έκρινε ο ίδιος με ένας ασύλληπτης ομορφιάς τέρμα, μερίδα των ταξιδιωτών οπαδών στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» τραγουδούσε συνθήματα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ νωρίτερα είχε γιουχάρει τον εθνικό ύμνο των γηπεδούχων, Γερμανών.

Η κινητοποίηση του σχετικά προσφάτως νεοεκλεχθέντα προέδρου της FA, Γκρεγκ Κλαρκ, ήταν άμεση, με τον ίδιο να δηλώνει πως από την πλευρά της ομοσπονδίας θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, και καθ' όπως φαίνεται θα είναι και η μοναδική κίνηση στην οποία θα προχωρήσουν οι αρμόδιες Αρχές, καθώς η FIFA γνωστοποίησε μέσω επίσημης τοποθέτησης πως δεν θα υπάρξουν άλλες κυρώσεις.

Μένει λοιπόν να βρεθούν οι ανεγκέφαλοι και να τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα, όπως και γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.