Χαλάλι του! (Video)

Στο τελευταίο του παιχνίδι με το εθνόσημο ο Λούκας Ποντόλσκι έμελλε να είναι εκείνος που θα κρίνει τη φιλική (προς τιμήν του) αναμέτρηση κόντρα σε μια πολύ καλή εθνική Αγγλίας, που για ακόμη μία φορά δεν είχε έφεση στο σκοράρισμα. Ο Γερμανός πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, σε ένα ματς που τα «τρία λιοντάρια»... κανονικά θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί.



Χαλάλι του! (Video)

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεκίνησε με τον Τζακ Λίβερμορ δίπλα στον Έρικ Ντάιερ και ο μέσος της Γουέστ Μπρομ ήταν πάρα πολύ θετικός, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους να πάρουν χρόνο συμμετοχής, όπως τους Νέιθαν Ρέντμοντ και Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ της Σαουθάμπτον οι οποίοι έκαναν ντεμπούτο με τους άνδρες μετά την πολύ καλή τους φετινή σεζόν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να κυριαρχούν στο χορτάρι και ήταν εκείνοι που δημιούργησαν τους πρώτους κινδύνους, την ώρα που οι Γερμανοί έδειχναν εγκλωβισμένοι κοντά στην αντίπαλη περιοχή και προσπαθούσαν να βρουν ευκαιρίες με μακρινές προσπάθειες που συνήθως σταματούσαν στα σώματα. Στο 7' ο Τζέιμι Βάρντι ζήτησε πέναλτι αλλά είχε πέσει στο έδαφος ξεκάθαρα μόνος του, για να έρθει στο 31' η εξαιρετική ατομική ενέργεια του Άνταμ Λαλάνα, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι.

Και ενώ ο Τζο Χαρτ μιμήθηκε τον Γιόχαν Κρόιφ παράγοντας την περίφημη ντρίμπλα του, δείχνοντας ίσως στον Πεπ Γκουαρδιόλα πως... έχει βελτιωθεί στο παιχνίδι του με τα πόδια, 11 λεπτά αργότερα ο Ντέλε Άλι έχασε τρομερή φάση για το 0-1. Ο Λαλάνα βρήκε τον Βάρντι, εκείνος πέρασε την μπάλα στον επιθετικό της Τότεναμ, αλλά ο τελευταίος αντί να περάσει ή να επιχειρήσει κάποια λόμπα, την έστειλε πάνω στον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Κι ενώ στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ, που έκανε αρκετές αλλαγές από το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, έδειχναν να είναι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι στο σκοράρισμα, ήρθε ο τιμώμενος της ημέρας για να νικήσει τον Τζο Χαρτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής με ένα υπέροχο αριστερό χτύπημα στο 69', για να κλείσει έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κεφάλαιό του με τα «πάντσερ».

Μάλιστα το σκορ για τους Γερμανούς θα μπορούσε να είναι διπλάσιο, όμως ο Χαρτ ήταν έτοιμος στην προσπάθεια του Λιρόι Ζανέ, που εν αντιθέσει με τον Άγγλο πορτέρο μάλλον θα... μακροημερεύσει στην Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις:

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Μπέρτραντ (83' Σο), Κιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ (85' Στόουνς), Λίβερμορ (83' Γουόρντ-Πρόουζ), Ντάιερ, Λαλάνα (65' Ρέντμοντ), Ντέλε Άλι (71' Λίνγκαρντ), Βάρντι (70' Ράσφορντ)

Γερμανία: Τερ Στέγκεν, Έκτορ, Χούμελς, Κροος, Ποντόλσκι (84' Ρούντι), Βάιγκλ (66' Τσαν), Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Ζανέ, Μπραντ (59' Σίρλε), Βέρνερ (77' Μίλερ)

Στο άλλο φιλικό της ημέρας, η Σκωτία έμεινε ισόπαλη 1-1 απέναντι στον Καναδά εντός έδρας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με τον Άιρντ (11') και τον Στίβεν Νέισμιθ να ισοφαρίζει στο 35'.