Μεταγραφικούς περιορισμούς σκέφτεται o πρόεδρος της UEFA

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που θα κινείται από εδώ και στο εξής η ποδοσφαιρική αγορά προανήγγειλε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν μέσα από τις θέσεις που γνωστοποίησε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.



Μεταγραφικούς περιορισμούς σκέφτεται o πρόεδρος της UEFA

Ο Σλοβένος δικηγόρος, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της ένωσης ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόνισε πως επιθυμεί να περιορίσει τις αλόγιστες αγορές των «ισχυρών» της Γηραιάς Ηπείρου, επιβάλλοντας «φόρους πολυτελείας» οι οποίοι θα βασίζονται σε δίκαια κριτήρια, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω πληροφορίες για το πλάνο που προτίθεται να θέσει σε ισχύ.

«Χρέος της UEFA είναι να προστατεύει το ποδόσφαιρο και όχι την ελίτ του αθλήματος. Οφείλουμε να αξιολογήσουμε τον τρόπο που κινείται η αγορά και να σκεφτούμε αλλαγές. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να προβούμε σε μεταρρυθμίσεις.  Εξετάζουμε τρόπους που θα περιορίσουν την αγοραστική ασυλία των ισχυρών, επιβάλλοντας για παράδειγμα φόρους πολυτελείας, οι οποίοι θα βασίζονται σε αθλητικά κριτήρια και δίκαιους μεταγραφικούς κανόνες» ανέφερε μεταξύ άλλων.