Γερμανία-Αγγλία (preview)

Ένα δυνατό τεστ, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, δίνει απόψε κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία η Αγγλία, στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» στις 21.45 (ώρα Ελλάδας).



Γερμανία-Αγγλία (preview)

Την ευκαιρία να δώσουν ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και να «φρεσκάρουν» τις εντεκάδες τους θα έχουν οι Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και Γιόακιμ Λεβ στο αποψινό μεγάλο παιχνίδι, και ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο αρχίζουν εκ νέου τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Τέσσερις μέρες μετά, στις 26 του μήνα, η Αγγλία θα υποδεχθεί τους Λιθουανούς, και η Γερμανία θα ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν.

Τόσο οι Άγγλοι όσο και οι Γερμανοί προπορεύονται στους ομίλους τους (με 10 και 12 πόντους αντίστοιχα), ενώ το τελευταίο τους παιχνίδι ήταν ξανά φιλικό, τον περασμένο Νοέμβρη, όταν και  τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν έρθει ισόπαλα με 2-2 στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στους Ισπανούς, ενώ τα «Πάντσερ» ήρθαν επίσης ισόπαλα (0-0) με τους Ιταλούς. 

Μάλιστα, οι δυο εθνικές ομάδες βρίσκονται συχνά-πυκνά αντιμέτωπες σε φιλικές αναμετρήσεις, όπως ακριβώς συνέβη και έναν χρόνο πριν, στις 26 Μαρτίου 2016 συγκεκριμένα, με την νίκη των Άγγλων με σκορ 2-3, ξανά επί γερμανικού εδάφους. Τελευταία επίσημη μεταξύ τους αναμέτρηση πάντως ήταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, με την Γερμανία να κερδίζει κατά κράτος με σκορ 4-1 στους «16» της διοργάνωσης.

Αγωνιστικά νέα των δυο ομάδων:

Γερμανία: Mε αρκετές απουσίες θα παρατάξει την ομάδα του ο Γιόακιμ Λεβ, καθώς λόγω τραυματισμών θα απουσιάσουν οι Μάνουελ Νόιερ, Μεσούτ Εζίλ, Γιούλιαν Ντράξλερ και Μάριο Γκόμεζ.

Aγγλία: Ο Φιλ Τζόουνς ήταν ο μεγάλος άτυχος, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης και δεν υπολογίζεται πλέον απ’ τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Εκτός αποστολής και ο Μίχαϊλ Αντόνιο, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον οπίσθιο μηριαίο. Νέος αρχηγός ο Γκάρει Κέιχιλ, επιστρέφει μετά από 3,5 χρόνια στο εθνικό συγκρότημα ο Ζερμέν Ντεφό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γερμανία: Tερ Στέγκεν, Χέβεντες, Μουστάφι, Χούμελς, Κίμιχ, Κρόος, Κεντίρα, Τσαν, Σανέ, Βάιγκλ, Μίλερ

Aγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Μπέρτραντ, Ντάιερ, Άλι, Λαλάλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ