Δεν υποτιμάει τη Λιθουανία ο Στόουνς

Το γεγονός ότι δεν είναι σωστό να κοιτάει κάποιος υπεροπτικά κανέναν αντίπαλο επισήμανε ο κεντρικός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Τζον Στόουνς, ενόψει του αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με την αντίστοιχη της Λιθουανίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018).



Δεν υποτιμάει τη Λιθουανία ο Στόουνς

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποτιμήσεις καμία ομάδα, ανεξαρτήτως του παιχνιδιού που καλείσαι να δώσεις. Όταν είσαι παιδί ακόμη, μαθαίνεις τέτοιου είδους αξίες, το ότι δηλαδή, με οποιονδήποτε και αν παίζεις, οφείλεις να προετοιμαστείς καλά και να διαβεβαιώσεις ότι είσαι όπως πρέπει για τον αγώνα», δήλωσε ο 22χρονος στόπερ των «τριών λιονταριών» για το ματς της Κυριακής (26/3) στο «Γουέμπλεϊ» με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Βαλτικής.

Φυσικά, η αναμέτρηση με τους Λιθουανούς έπεται του φιλικού αγώνα που δίνουν οι Άγγλοι την Τετάρτη (22/3) με την Εθνική Γερμανίας, την οποία είχαν κερδίσει (3-2) στην έδρα της σε ένα αντίστοιχο (φιλικό) ματς λίγο πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του περασμένου καλοκαιριού, διοργάνωση στην οποία όμως, αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από την Ισλανδία, με τον αποκλεισμό να φέρνει με τη σειρά του τη μη συνέχιση της συνεργασίας με τον τότε ομοσπονδιακό εκλέκτορα, Ρόι Χότζον.

Για το ματς εκείνο με τους Ισλανδούς και τα όσα ακολούθησαν, ο Στόουνς σχολίασε:

«Το Γιούρο πέρασε, βρισκόμαστε εδώ, στο παρόν. Μετά τον κ. Χότζον, ήρθε ο κ. Άλαρνταϊς και τώρα έχουμε τον Γκάρεθ (Σάουθγκεϊτ) που προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα βλέποντας τα λάθη του παρελθόντος, κάτι που πιστεύω ότι είναι ζωτικής σημασίας. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το παιχνίδι με την Ισλανδία. Αυτό που θέλουμε είναι να μάθουμε από αυτό, να συνεχίσουμε την πορεία μας και ελπίζω ότι τέτοιες εμπειρίες θα μας κάνουν καλύτερους, τόσο ως σύνολο, όσο και ατομικά τον καθέναν από εμάς».