Αυλαία στην 29η αγωνιστική με ντέρμπι στο «Έτιχαντ»

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό (19/3) πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ, με την αναμέτρηση που ξεχωρίζει να είναι εκείνη του «Έτιχαντ» μεταξύ της γηπεδούχου Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ, η οποία και ολοκληρώνει την 29η αγωνιστική.



Αυλαία στην 29η αγωνιστική με ντέρμπι στο «Έτιχαντ»

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Τα... κεφάλια μέσα έχει ως καθήκον να βάλει το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, διότι μετά τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μονακό (ήττα 3-1) δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση, καθώς ακολουθεί άμεσα το εντός έδρας ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, όπου η Σίτι με το τρίποντο της νίκης, όχι μόνο θα διατηρήσει τις μαθηματικές ελπίδες της, ώστε να «πιάσει» την Τσέλσι στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά πολύ πιο ουσιωδώς, θα την εδραιώσει στις θέσεις της πρώτης 4άδας, εξασφαλίζοντας έτσι, το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και τη νέα χρονιά.

Οι «κόκκινοι» από την πλευρά τους θέλουν να αξιοποιήσουν τη δύσκολη εντός έδρας νίκη (2-1) της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στην Μπέρνλι παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, οι οποίοι θα τους δώσουν, τουλάχιστον προσωρινά -καθότι έχουν ένα ματς περισσότερο- τη δυνατότητα να προσπεράσουν τους «πολίτες» και να λάβουν λίγο πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος μία θέση στην πρώτη προνομιούχο 4άδα που έχει φόντο τα... αστέρια της Ευρώπης.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι: Με τις γνωστές εδώ και καιρό απουσίες του στράικερ, Γκάμπριελ Ζεσούς, και του μέσου, Ιλκάι Γκιουντογκάν, θα παρατάξει την ομάδα του ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Λίβερπουλ: Έτοιμος για την επιστροφή του μετά τον Ιανουάριο φαίνεται πως είναι ο βασικός στόπερ, Ντέγιαν Λόβρεν, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο. Αντιθέτως, ο Γιούργκεν Κλοπ θα στερηθεί για το σημαντικό αυτό παιχνίδι τις υπηρεσίες του μέσου και αρχηγού της ομάδας, Τζόρνταν Χέντερσον και του επιθετικού, Ντάνιελ Στάριτζ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή και του Βέλγου φορ, Ντιβόκ Ορίγκι.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο ¶γγλος διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγέρο, Σαμπαλέτα, Στόουνς, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ Αγουέρο.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Λούκας, Μανέ, Κουτίνιο, Λαλάνα.

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το πρώτο της παιχνίδι θα δώσει η Μίντλεσμπρο στη μετα-Καράνκα εποχή και παρά τη δεδομένη δυσκολία του αγώνα, ο υπηρεσιακός τεχνικός, Στιβ ¶γκνιου, καλείται να οδηγήσει την ομάδα σε νικηφόρα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από τον αγώνα απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», μιας και η «Μπόρο» βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, ακόμα και σε ένα ματς, όπως το σημερινό. Όσον αφορά τη Γιουνάιτεντ, το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο προέρχεται από τη δύσκολη πρόκριση την Πέμπτη (16/3) στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη Ροστόφ, μα και από τον αποκλεισμό τη Δευτέρα (13/3) στο Κύπελλο Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι, ενώ εξακολουθεί να είναι μέσα στο στόχο της 4άδας, τον οποίο εφόσον ο σύλλογος του Μάντσεστερ επιθυμεί να υλοποιήσει, τότε οφείλει να... αποδράσει με το τρίποντο από το «Ρίβερσαϊντ».

Τότεναμ-Σαουθάμπτον: Οι απανωτές νίκες της πρωτοπόρου Τσέλσι εξαλείφουν σταδιακά τα όνειρα των «σπιρουνιών» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εκτός όμως, από τον τίτλο, το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τον στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, την οποία αν θέλει να «κλειδώσει», θα πρέπει να κερδίσει μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και την πρώην ομάδα του Αργεντινού τεχνικού. Ένα φινάλε στο πρωτάθλημα δίχως... περιπέτειες θα επιδιώξουν να κάνουν οι «¶γιοι» που μετά την απώλεια του Λιγκ Καπ και συνεπώς, της εξόδου και του χρόνου στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουν ως κύρια βλέψη τον τερματισμό στο πρώτο μισό τουλάχιστον, της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Κυριακή, 19/3

14:00 Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

16:15 Τότεναμ-Σαουθάμπτον

18:30 Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ