Τώρα κερδίζει και εκτός!

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην σεζόν πανηγύρισε η Λέστερ, που πέρασε με σκορ 3-2 από την έδρα της Γουέστ Χαμ και έκανε αποφασιστικό βήμα για να αφήσει μια και καλή πίσω της τις συζητήσεις περί υποβιβασμού. Συνεχίζεται η παρακμή για τους Λονδρέζους.



Τώρα κερδίζει και εκτός!

Στους 30 βαθμούς η ομάδα του Σαίξπηρ, μόνο τρεις παραπάνω αυτή του Μπίλιτς, που μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται για την ασφάλεια της θέσης του μετά και την απόλυση του μέχρι πρότινος φαβορί να πει το «αντίο», Αϊτόρ Καράνκα.

Δεν πρόλαβε να φτάσει στο πρώτο πεντάλεπτο το ματς και η Λέστερ άνοιξε το σκορ. Ο Ρίγιαντ Μάχρεζ βρέθηκε δεξιά της περιοχής της Γουέστ Χαμ και επιχείρησε να σεντράρει με το αριστερό, όμως αφού δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας αυτή ξεγέλασε τον Ράντολφ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ο Ρόμπερτ Χουτ δύο λεπτά αργότερα σηκώθηκε σε σωστό χρόνο για να κάνει το 2-0 για τις «αλεπούδες», οι οποίες δεν είχαν προηγηθεί ποτέ ξανά στην σεζόν σε εκτός έδρας παιχνίδι αλλά με τον διαφορετικό αέρα του Σαίξπηρ είχαν ήδη βάλει γερά θεμέλια για την πρώτη νίκη του υπηρεσιακού τεχνικού μακριά από το «King Power».

Στο 20λεπτο η Γουέστ Χαμ έδειξε πως έχει ζωή και ότι δεν θέλει να μείνει εκτός αγώνα από πολύ νωρίς, με τον Μανού Λανσίνι να σκοράρει απευθείας εκτέλεση φάουλ και να μειώνει σε 2-1. Όμως η διαφορά παρέμεινε στο μικρότερο επίπεδό της παρά μόνο για ελάχιστα λεπτά, καθώς στο 40' ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για ακόμη μία φορά εκμεταλλευόμενος κόρνερ του Ολμπράιτον και της κακής αντίδρασης της άμυνας των «σφυριών».

Η διαφορά, περί ης ο λόγος, έκανε τους φιλοξενούμενους να μοιάζουν μαλθακοί με την έναρξη του δευτέρου μέρους και αυτό ήταν κάτι που σύντομα θα πλήρωναν. Για την ακρίβεια τρία λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας, ο Αντρέ Αγιού πήρε σωστή τοποθέτηση μέσα στην περιοχή και με δική του κεφαλιά μετά από μία αρχική του Άντι Κάρολ μείωσε σε 3-2.

Από εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος στις δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι για να επιστρέψουν... από τους νεκρούς, παρήγαγε δύο πολύ μεγάλες αποκρούσεις και δεν επέτρεψε την ισοφάριση. Επιθετικά η Λέστερ ήταν «λίγη» κι αφού δεν ξανά βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης αποχώρησε από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με ένα σημαντικότατο τρίποντο, που τη φέρνει πλέον έξι βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Κρέσγουελ, Ριντ, Φόντε, Μπάιραμ, Κουγιατέ, Ομπιανγκ, Αντόνιο, Λανσίνι, Αγιού, Κάρολ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Χουτ, Μπεναλουάν, Φουχς, Μάχρεζ (86' Τσίλγουελ), Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (76' Οκαζάκι), Βάρντι (76' Σλιμάνι)