Συνέχισε την παράδοση η Έβερτον

Στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της έφτασε η Έβερτον, επικρατώντας με σκορ 4-0 της Χαλ και συνεχίζοντας την παράδοση που την θέλει να μην ηττάται από τις «τίγρεις» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ από τον Αύγουστο του 1952 και έπειτα.



Συνέχισε την παράδοση η Έβερτον

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ αλλά η προσπάθεια του Μάρκοβιτς κόπηκε τελευταία στιγμή από την επιτυχημένη προβολή του Γουίλιαμς.

Η απάντηση της Έβερτον ήταν άμεση και ...αποτελεσματική αφού έξι λεπτά αργότερα η εκπληκτική πάσα του Μπάρκλεϊ έκοψε στη μέση την άμυνα της Χαλ βρίσκοντας τον Ντέιβις ο οποίος «σέρβιρε» στον Κάλβερτ-Λέβιν, με τον νεαρό άσο αν μην αστοχεί από πλεονεκτική θέση δίνοντας το προβάδισμα στα «ζαχαρωτά».

Στο 13ο λεπτό η κούρσα του Ελαμπντελαουί ολοκληρώθηκε με μια σέντρα ακριβείας στον Μάρκοβιτς, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 28ο λεπτό ο Ρόναλντ Κούμαν αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Σνάιντερλεν, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού στο αριστερό του πόδι.

Η επόμενη και τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε οχτώ λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, με την κεφαλιά του Γουίλιαμς να απομακρύνεται ενστικτωδώς σε κόρνερ από τον Ρόμπλες.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κατάφερε στις αρχές του δευτέρου μέρους να «φοβίσει» τον αντίπαλο παίρνοντας κάποια μέτρα στο γήπεδο, τα πράγματα εν τέλει δεν εξελίχθηκαν με τον επιθυμητό τρόπο. Στο 62΄η Έβερτον απώλεσε τεράστια ευκαιρία, όταν η προσπάθεια του Λουκάκου σταμάτησε στην πολύ όμορφη επέμβαση του Γιακούποβιτς.

Η απευθείας κόκκινη κάρτα του Χάντλστοουν στο 73ο λεπτό ήρθε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, με το ματς να παίρνεια σιγά σιγά το δρόμο του δώδεκα λεπτά πριν το 90’. Η ωραία συνεργασία Λουκάκου-Βαλένσια (σ.σ. είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο δύο λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή) έβγαλε τον δεύτερο σε πλεονεκτική θέση, με την κατάληξη της φάσης να φέρνει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γιακούποβιτς.

Στο 90’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Λουκάκου σημείωσε το 3-0, με τον θηριώδη Βέλγο να πετυχαίνει δεύτερο γκολ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Με αυτά τα δύο τέρματα ο διεθνής άσος ενεπλάκη για 26η φορά σε γκολ της ομάδας του, επίδοση που τον συνδέει με το 50,9% των 51 τερμάτων που έχει πετύχει η Έβερτον στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς, Σνάιντερλεν (30’ Μπάρι), Μπάρκλεϊ, Ντέιβιτς (77’ Βαλένσια), Γουεγιέ, Κάλβερτ-Λέβιν (56’ Μόρι), Λουκάκου

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ελαμπντελαουί, Ρανόκια, Μαγκίρ, Ντέιβις (64’ Γκροσίτσκι), Ρόμπερτσον, Μάρκοβιτς (86’ Ελμοχαμαντί), Χάντλστοουν, Εντιαγέ, Κλούκας, Ερνάντεζ (82’ Ντιομάντε)