Κερδισμένη η Πάλας, μοιραίος ο Ντίνι

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» της νίκης απέναντι στην Γουότφορντ, εκμεταλλευόμενη το αυτογκόλ του Ντίνι στο 68'.  Βαθμολογική «ανάσα» για τους Λονδρέζους, που έφτασαν τους 28 βαθμούς και απομακρύνθηκαν από την ζώνη του υποβιβασμού, έμεινε στους 31 η Γουότφορντ.



Κερδισμένη η Πάλας, μοιραίος ο Ντίνι

Τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς, που.. αναπνέει καλύτερη πλέον στην βαθμολογία. Παρέμειναν 13οι οι «hornets», έχοντας ένα πολύ κακό αγωνιστικά απόγευμα στο «Σέλχαρστ Παρκ».

Σε ένα ματς που δεν παίρνει και… δάφνες ποιότητας, οι δυο ομάδες άργησαν να βρουν ρυθμό και να δείξουν τις επιθετικές τους αρετές. Με την Κρίσταλ Πάλας να «πατάει» πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο, η Γουότφορντ δεν επιχείρησε να ανοιχτεί ιδιαίτερα, προσπαθώντας να μην δώσει έναυσμα ώστε να «ανοίξει» το παιχνίδι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 24ο λεπτό, όταν ύστερα από προσπάθεια του Πάντσεον, ο Καμπάιγ βρήκε χώρο για να σουτάρει, ωστόσο ο Γκόμες έστειλε την μπάλα κόρνερ. Σταδιακά οι «hornets» ανέβηκαν στο γήπεδο ώστε να απειλήσουν, με τους Μπεχράμι και Καπού να είναι δέκτες κυρίως της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν τους γηπεδούχους.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, όπου κύριος αποδέχτης των προσπαθειών των Λονδρέζων, ανεπιτυχώς πάντως, ήταν ο Μπεντέκε. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πρεσάρουν μέσα από μακρινές μπαλιές και στημένες φάσεις, από εκεί δηλαδή που ήρθε και η… λύτρωση τους! Στο καλοχτυπημένο φάουλ του Καμπάιγ στο 68ο λεπτό, ο Ντίνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και χωρίς να υπολογίσει σωστά, την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του, και ενώ ο Γκόμες δεν πρόλαβε να την αποσοβήσει.

Αναπόφευκτα οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους στα εναπομείναντα λεπτά, ώστε να μπορέσουν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. H είσοδος του Άιζακ Σαξές έφερε την μπάλα πιο κοντά στα καρέ των γηπεδούχων, που πιέστηκαν, προσπάθησαν να «απαντήσουν» με σποραδικές αντεπιθέσεις, αλλά κράτησαν ως το τέλος μια σημαντική νίκη, στην προσπάθεια τους για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος.

 

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Kρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Γουόρντ, Τόμκινς (84’ Νταν), Σακό, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς, Καμπάιγ (85' Σακό), Πάντσεον, Ζαχά, Τάουνσεντ (86' Ντιλέινι), Μπεντέκε

Γουότφορντ: Γκόμες, Κάθκαρτ, Καμπούλ, Πρεντλ, Μπρίτος, Μπεχράμι, Γιάνμαατ (63’ Άμραμπατ), Κλέβερλι (78’ Σαξές), Καπού, Νιάνγκ, Ντίνι