Λέστερ-Ατλέτικο Μαδρίτης, 19 χρόνια μετά!

Η Λέστερ θέλει να συνεχίσει το ονειρικό της ταξίδι στα «αστέρια» και στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας να αντιμετωπίσει πλέον μια ομάδα που άλλες δυο φορές της έχει «κλείσει» τον δρόμο στα ευρωπαϊκά κύπελλα, την Ατλέτικο Μαδρίτης…



Λέστερ-Ατλέτικο Μαδρίτης, 19 χρόνια μετά!

Τρίτη και.. φαρμακερή  θα είναι η νέα συνάντηση της Λέστερ με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης, αυτή τη φορά για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Μπορεί να κατάφεραν να ξεπεράσουν την Σεβίλλη στον προηγούμενο γύρο, ωστόσο για την Λέστερ οι «ροχιμπλάνκος» αποτελούν σαφώς πιο δύσκολο αντίπαλο, που έχει εκτός των άλλων, και την παράδοση με το μέρος της κόντρα στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Στο παρθενικό της ευρωπαϊκό ταξίδι, η Λέστερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Βορεϊοιρλανδικής Γκλέναβον με δυο νίκες (3-1 και 4-1), την περίοδο 1961/62 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως «σκόνταψε» πάνω στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον αμέσως επόμενο γύρο, με το εντός έδρας παιχνίδι να έρχεται ισόπαλο (1-1) και τους Ισπανούς να νικούν στο «σπίτι» τους αργότερα με σκορ 2-0.

36 χρόνια μετά κατάφεραν οι «αλεπούδες» να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, αφού πρωτίστως είχαν κατακτήσει το Λιγκ Καπ που τους έδινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, για να πέσουν πάλι πάνω στην ομάδα της Μαδρίτης! Για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1997/98, η Ατλέτικο άφησε εκτός συνέχειας με δυο νίκες την Λέστερ, φτάνοντας αργότερα μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Από το 1998 ωστόσο έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια, με τις δυο ομάδες να δοκιμάζονται σε δυσκολίες, να πέφτουν κατηγορία, να ανεβαίνουν ξανά προς την κορυφή με εμφατικό τρόπο (η Ατλέτικο τρία χρόνια πριν, η Λέστερ με την μαγική της πορεία πέρυσι), και τους Άγγλους να περιμένουν για την δική τους εκδίκηση…