Και τώρα... στον επόμενο

Με μια ικανοποιητική αν και όχι «φανταχτερή» εμφάνιση, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της απέναντι στην Ροστόφ και με το τελικό 1-0 εξασφάλισε μια άνετη πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ, για να έχει η Αγγλία έναν εκπρόσωπο στην συνέχεια και αυτής της διοργάνωσης μετά την Λέστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τραυματίας αποχώρησε ο Πολ Πογκμπ, εκ των πρωταγωνιστών ο Σέρχιο Ρομέρο με απόκρουση σε απευθείας φάουλ στην τελευταία φάση και γενικά εξαιρετική παρουσία.



Και τώρα... στον επόμενο

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που είχαν πάρει προβάδισμα από το πρώτο ματς (1-1) και με τέρμα του Χουάν Μάτα φρόντισαν να μην μπουν σε μπελάδες. Στους πρωταγωνιστές, φυσικά ο σκόρερ, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αλλά και ο Σέρχιο Ρομέρο, ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να ξεκουράσει με ασφάλεια τον Νταβίδ Ντε Χέα.

Αφού επιχείρησαν να φέρουν την Γιουνάιτεντ προ δυσάρεστης έκπληξης με 1-2 γρήγορες απόπειρες για γκολ, οι παίκτες της Ροστόφ κάθισαν πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο και περίμεναν την αντίπαλό τους να εκδηλώσεις τις επιθέσεις της.

Στο 5ο λεπτό χρειάστηκε η πρώτη επέμβαση του Μεντβέντεφ, που απέκρουσε κεφαλιά του Μάρκος Ρόχο, αλλά και η τύχη για να μην παραβιαστεί η εστία της Ροστόφ, αφού στην συνέχεια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έστειλε την μπάλα στο αριστερό σίδερο και πάνω στο σώμα του Ρώσου πορτέρο.

Πέρασαν αρκετά λεπτά για να σημειωθεί κάτι αξιόλογο εκ νέου, με τον Σουηδό να είναι και πάλι πρωταγωνιστής, όμως και σε αυτή τη φάση είδε την μπάλα να σταματάει στο ίδιο σημείο μετά από ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ. Με παρόμοιο τρόπο επιχείρησε να κάνει την διαφορά και ο Πολ Πογκμπά λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο μέρος, στην τελευταία ουσιαστικά ενέργειά του στον αγώνα, καθώς δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Μαρουάν Φελαϊνί.

Η Ροστόφ μετά το 52' απάντησε με δύο διαδοχικές ευκαιρίες, αλλά ήταν η σειρά του Σέρχιο Ρομέρο να ριχτεί στην δράση, αποκρούοντας την πρώτη ενέργεια του Αζμούν. Ο Μουρίνιο πήγε να περάσει στο παιχνίδι τον Γιανγκ και τον Τζόουνς, αλλά εν τέλει έβαλε μόνο τον δεύτερο αντί του Μπλιντ που είχε βρεθεί στο έδαφος. Η αλλαγή δεν επηρέασε επιθετικά, αλλά το γκολ ήρθε για τους «κόκκινους διαβόλους». Σε σέντρα του Μχιταριάν από αριστερά, ο Ζλάταν είδε στην πλάτη του τον Μάτα και με τακουνάκι έβγαλε τον Μάτα σε πεδίο βολής. Ο Ισπανός δεν δυσκολεύτηκε, 1-0 το σκορ και η δουλειά τελείωσε.

Τεράστια συνεισφορά σε αυτό είχε ο Ρομέρο, που στο 79' απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Μπουκάροφ (σκόρερ στο πρώτο παιχνίδι, είχε περάσει λίγο νωρίτερα από τον πάγκο). Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες συγκινήσεις, αφού ο Αργεντινός είχε κατεβάσει ρολά και απομάκρυνε το απευθείας φάουλ του Νομπόα, και έτσι η προσοχή στο «κόκκινο» στρατόπεδο στρέφεται στην κλήρωση της Παρασκευής (17/3).

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Ρόχο, Μπλιντ (64' Τζόουνς), Πογκμπά (48' Πογκμπά), Ερέρα, Μάτα, Μχιταριάν, Ιμπραΐμοβιτς

Ροστόφ: Μεντβέντεφ, Μπαϊράμιαν (82' Κιρέεφ), Μέβλια, Νάβας, Κουντριάσοφ, Τερέντιεφ, Νομπόα, Πρεπιλίτα (79' Ντέβιτς), Ερόκιν, Πόλος, Αζμούν (62' Μπουκάροφ)