«Πρόβα» προημιτελικών απόψε (16/3) για Γιουνάιτεντ

Τη συμμετοχή της στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ θέλει να επισφραγίσει το βράδυ (16/3, 22:05 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 4 HD) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Ροστόφ υπερασπιζόμενη το ισόπαλο 1-1 που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.



«Πρόβα» προημιτελικών απόψε (16/3) για Γιουνάιτεντ

Μπορεί το 1-1 της Ρωσίας να δίνει πλεονέκτημα στο ούτως ή άλλως φαβορί του ζευγαριού, ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε, ωστόσο, στις δηλώσεις του πριν τον αγώνα του «Ολντ Τράφορντ» ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θέλοντας έτσι, να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του, ύστερα ειδικά από την ήττα-αποκλεισμό (1-0) στο Κύπελλο Αγγλίας από την Τσέλσι τη Δευτέρα (13/3). Οι «κόκκινοι διάβολοι» δίνουν μάχη για την 4άδα στην Πρέμιερ Λιγκ (6οι οι ίδιοι), ωστόσο, θεωρούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς και μέσω της κατάκτησης του Γιουρόπα, κάτι που σημαίνει ότι ο θεσμός μόνο αδιάφορος δεν τους είναι και θα επιθυμούσαν την παρουσία τους στον τελικό του Μαΐου που θα γίνει στη Στοκχόλμη.

Η ρωσική ομάδα έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, εντούτοις, από τη στιγμή κιόλας που το σκορ του πρώτου αγώνα δεν την ευνοεί, θα είναι πολύ δύσκολο να πανηγυρίσει μια μεγαλειώδη -αν συμβεί- πρόκριση μέσα στο Μάντσεστερ. Η Ροστόφ βρίσκεται στην 8η θέση της Πρέμιερ της Ρωσίας, μόλις όμως, στους μείον τρεις πόντους από την πρώτη 4άδα, η οποία οδηγεί στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης περιόδου και με εφόδιο την καλή της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ κατά το πρώτο μισό της χρονιάς (σε όμιλο με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Αϊντχόφεν, όπου τερμάτισε 3η), αλλά και την εμφάνιση του «Olimp-2» κόντρα στη Γιουνάιτεντ θα επιδιώξει ό,τι καλύτερο απέναντι στην αποψινή αντίπαλό της.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Λιθουανός διαιτητής, Γκεντιμίνας Μαζέικα.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες μεσοεπιθετικούς του, Γουέιν Ρούνεϊ και Αντονί Μαρσιάλ, όπως ο ίδιος προλόγισε και στη συνέντευξη Τύπου για το ματς.

Ροστόφ: Πολλά τα προβλήματα στον ανασταλτικό τομέα για τον Ιβάν Ντάνιλιαντς που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Αλεκσάντρ Γκάτσκαν (αμυντικός χαφ και αρχηγός της ομάδας) και Τιμοφέι Καλάτσεφ (μέσος), ενώ αμφίβολοι είναι οι Βλαντιμίρ Γκράνατ (κεντρικός αμυντικός) και ο -βασικός στα περισσότερα παιχνίδια- τερματοφύλακας, Σόσλαν Τζανάεφ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μπλιντ, Φελαϊνί, Ερέρα, Μχιταριάν, Πογκμπά, Μάτα, Ιμπραΐμοβιτς.

Ροστόφ: Μεντβέντεφ, Τερεντίγιεφ, Νάβας, Μέβλια, Κουντριάσοφ, Πρεπελίτα, Νομπόα, Κιρέεφ, Ερόχιν, Πόλοζ, Μπουχάροφ.