The End…

Τσάμπιονς Λιγκ τέλος για τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες» πλήρωσαν ακριβά το κακό πρώτο ημίχρονο και παρά την υπερπροσπάθεια στο δεύτερο 45λεπτο, δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα από την Μονακό (3-1) στη Γαλλία, η οποία- παρά το υπέρ τους 5-3 στο πρώτο ματς- σήμανε το τέλος της ευρωπαϊκής τους παρουσίας για τη φετινή περίοδο.  



The End…

Ξεκάθαρα, οι ποδοσφαιριστές του Γκουαρντιόλα πλήρωσαν το κάκιστο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο… ταλαιπωρήθηκαν πολύ από την αντίπαλο! Στο 8' έμειναν πίσω στο σκορ από τον Μπαπέ και στο 29'… εκτός διοργάνωσης από το γκολ του Φαμπίνιο! Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα εάν στο 16' ο διαιτητής δεν λάμβανε τη σωστή απόφαση και κατοχύρωνε το γκολ- οφσάιντ της Μονακό.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν. Η Σίτι έβγαλε πάθος στο παιχνίδι της και αναζήτησε το γκολ που θα της χάριζε το εισιτήριο των προημιτελικών. Η ανωτερότητά της επιβραβεύθηκε στο 71' με το τέρμα του Σανέ, όμως λίγο αργότερα ήρθε το… τελειωτικό χτύπημα από τον Μπακαγιόκο που την έριξε «νοκ- άουτ»!

Το ματς:

Ημίχρονο εφιάλτης! Πραγματικός εφιάλτης… Η Μάντσεστερ Σίτι δεν πήρε ανάσα! Η Μονακό την πίεσε από το πρώτο δευτερόλεπτο, την έκλεισε στα καρέ της και την «χτυπούσε» από παντού! Μόλις στο 8΄οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπαπέ και κάπου εκεί το άγχος… γιγαντώθηκε για τους παίκτες του Γκουαρντιόλα, οι οποίοι αδυνατούσαν- όχι μόνο να περάσουν τη μεσαία γραμμή και να εκδηλώσουν επιθέσεις- αλλά να κρατήσουν εκτός περιοχής τους, τους αντιπάλους!

Στο 16' ήρθε η… προειδοποιητική βολή των Μονεγάσκων, όταν ξανά ο Μπαπέ εστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγιέρο, όμως ο διαιτητής δεν κατοχύρωσε ποτέ το γκολ- και σωστά- ως οφσάιντ! Ο Γκουαρντιόλα από τον πάγκο είχε σαστίσει. Μιλούσε συνεχώς με τους συνεργάτες του για να βρουν λύσεις, αλλά μάταια… Το πρέσινγκ των Γάλλων ήταν ασφυκτικό και τελικά τους έδωσε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, όταν στο 29' ο Φαμπίνιο έγραψε το 2-0! Κατάρρευση… Η Σίτι όφειλε να αντιδράσει και να βγει από το καβούκι της, όμως η ορμή των γηπεδούχων την υποχρέωνε να μείνει πίσω και να κρατήσει σε… γήινα επίπεδα το σκορ! Εν τέλει το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 2-0, με την Μονακό φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά!

Προφανώς η κουβέντα των φιλοξενούμενων στο τέταρτο της ανάπαυλας τους αφύπνισε. Η Σίτι μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν εμφανής η διάθεση να πιέσει και εκείνη με τη σειρά της για το… χρυσό γκολ! Στο 57' οι Μονεγάσκοι… ταρακουνήθηκαν με την ευκαιρία του Αγουέρο, ενώ πέντε λεπτά ξανά ο Αργεντινός- μαζί με τον Σανέ- πέταξαν ακόμη μία καλή στιγμή για την ομάδα τους.

Το πρέσινγκ, ωστόσο, συνεχίστηκε. Οι ισορροπίες είχαν αλλάξει, με τη Σίτι να κυριαρχεί στο γήπεδο και να αναζητά ένα και μόνο γκολ για να μπει ξανά σε θέση οδηγού για την πρόκριση! Η επιμονή της, εκ του αποτελέσματος, τη δικαίωση, αφού στο 71' ο Σανέ έγραψε το 2-1 και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στον πάγκο!

Το γκολ που τόσο ήθελαν και αναζητούσαν οι «πολίτες» είχε έρθει και το μονο που χρειαζόταν ήταν η σωστή διαχείριση στο τελευταίο 20λεπτο! Δυστυχώς για τους ίδιους, όμως, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ. Μόλις έξι λεπτά αργότερα, οι Μονεγάσκοι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν ξανά σκορ πρόκρισης και ο Μπακαγιόκο δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Το τελευταίο δεκάλεπτο έκοβε την ανάσα. Η Σίτι πάσχιζε να βρει ακόμη ένα γκολ, η Μονακό πάλευε να την κρατήσει μακριά από την εστία και ενίοτε να τρέξει στην κόντρα… Τρελός ρυθμός! Τελικά, τα πάντα έμειναν ως είχαν. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα ηττήθηκε 3-1 και έμεινε εκτός συνέχειας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μονακό: Σούμπασιτς, Ράτζι (71' Τουρέ), Μεντί, Σιντιμπέ, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Σίλβα, Λεμάρ, Μπακαγιόκο, Ζερμέν (90' Ντιράρ), Μπαπέ (81' Μουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Κλισί (85' Ιενάτσο), Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Ζανέ, Αγουέρο