«Μπηχτές» Κουρτουά για Μουρίνιο

Τον καυστικό λόγο του προπονητή του, Αντόνιο Κόντε, για τον τρόπο παιχνιδιού που εμφύσησε ο Μουρίνιο στους παίκτες του για τον χθεσινό (13/3) προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ακολούθησαν οι σπόντες και του Τιμπό Κουρτουά για την τακτική προσέγγιση του Πορτογάλου τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



«Μπηχτές» Κουρτουά για Μουρίνιο

Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι δεν στάθηκε τόσο στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του (1-0) στους «4» του θεσμού, αλλά, όπως και ο Ιταλός κόουτς, μίλησε κυρίως για το σκληρό παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων».

«Προσπάθησαν να διαταράξουν τη σκέψη μας και να μας αποσταθεροποιήσουν με τα φάουλ και τις κλωτσιές τους. Αυτά τα έμαθαν από τον προπονητή τους, αλλά εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα τους. Ήταν προφανές ότι ήρθαν με σχέδιο να πάνε οι Τζόουνς και Νταρμιάν πάνω σε Εντέν (Αζάρ) και Γουίλιαν και ήταν δύσκολο στην αρχή να βρούμε κενό χώρο. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε και μετά άρχισαν να κάνουν πολλά φάουλ», σχολίασε ο Βέλγος γκολκίπερ των Λονδρέζων και συνέχισε:

«Δεν θα μπορούσαμε να ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα αγωνιστούν έτσι. Από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορούμε να περιμένουμε πως θα παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, μα είναι φανερό, ότι όταν αγωνίζεσαι χωρίς Μαρσιάλ και Ιμπραΐμοβιτς, τότε μπορεί να επιλέξεις έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Αυτό έκαναν κι εκείνοι, προσπάθησαν να αμυνθούν καλά. Παρ’ όλα αυτά, εμείς έχουμε πολλούς ευφυείς παίκτες που χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση».