Κόντε: «Η Γιουνάιτεντ έπαιζε... κλωτσιές, όχι ποδόσφαιρο»!

Παρά τη νίκη-πρόκριση (1-0) στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ιδιαίτερα αναστατωμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, υποστηρίζοντας ότι το σκληρό παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο... ποδόσφαιρο δεν θύμιζε!



Κόντε: «Η Γιουνάιτεντ έπαιζε... κλωτσιές, όχι ποδόσφαιρο»!

Ο Ιταλός τεχνικός των «μπλε» στάθηκε ειδικότερα στο πως αντιμετώπιζαν οι παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» τον Εντέν Αζάρ τονίζοντας ότι ο εκάστοτε διαιτητής οφείλει να προστατεύει τέτοιου είδους παίκτες, όταν εκείνοι γίνονται αποδέκτες αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

«Για 20-25 λεπτά ήταν αδύνατον για τον Αζάρ να παίξει ποδόσφαιρο, επειδή το μόνο που γινόταν ήταν να δέχεται κλωτσιές! Είναι τακτική να κλωτσάς τον αντίπαλο; Αυτό για μένα δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι είμαι τρελός κι ότι είδα μόνο εγώ πως είχε η κατάσταση», τοποθετήθηκε αρχικά ο 47χρονος κόουτς και συμπλήρωσε:

«Καμιά φορά, όταν παίζεις εναντίον παικτών με μεγάλο ταλέντο, προσπαθείς να τους εκφοβίσεις. Οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες αυτούς. Αλλιώς, οι ποδοσφαιριστές αυτοί μπορεί να καταλήξουν να βγουν εκτός αγώνα έχοντας τραυματιστεί άσχημα. Είναι πολύ επικίνδυνο να δέχεσαι κλωτσιές από πίσω».

Ο Κόντε δεν παρέλειψε να επαινέσει και τον τέταρτο διαιτητή, Μάικ Τζόουνς, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα και να χωρίσει τον ίδιο από τον ομόλογό του στη Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό που είχαν κατά τη διάρκεια του ματς, καθώς είπε:

«Ό,τι συνέβη εκτός αγωνιστικού χώρου, ήταν απλώς, κατά τη γνώμη μου, ένα τσίρκο! Οι προπονητές δεν είναι οι πρωταγωνιστές. Ο τέταρτος διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση αυτή, αλλά σίγουρα, είναι λογικό να υπάρξουν και καυγάδες, όταν παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια».