Το μάθημα του να μπορείς να κερδίζεις στην άσχημη σου μέρα!

Αυτό που ξέραμε πριν αρχίσει το ματς ήταν πως η Λίβερπουλ θα δυσκολευόταν με τη Μπέρνλι. Και ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις μετά από επτά λεπτά παιχνιδιού τίποτε δεν έδειχνε να πηγαίνει πρίμα και αναμφίβολα η ικανότητα των "κλάρετς" να βάζουν δύσκολα σε όλους προμήνυε δύσκολο απόγευμα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το μάθημα του να μπορείς να κερδίζεις στην άσχημη σου μέρα!

Στο τέλος της ημέρας μάθαμε πως η ομάδα του Κλοπ ξέρει ή τουλάχιστον μαθαίνει να νικάει και στις μέρες που παίζει άσχημα! Γιατί είναι η ωραιότερη, στο μάτι, ομάδα του πρωταθλήματος όταν της πάνε όλα καλά αλλά μόλις κάτι της στραβώσει ειδικά με τους αντιπάλους της δεύτερης και τρίτης ταχύτητας τότε σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Η ικανότητα να μπορείς να κάνεις ugly wins είναι αυτό που διαφοροποιεί τις ομάδες κορυφής. Όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, οφείλει να μπορεί να κερδίζει τέτοια ματς σε κακές μέρες. Η Λίβερπουλ αυτό δεν το «έχει» και μάλιστα όχι τώρα με τον Κλοπ αλλά ούτε με τον Ρότζερς ή τον Μπενίιτεθ πιο πριν. Ο τελευταίος προπονητής που πέρασε από το Ανφιλντ και το «είχε» ήταν ο Ουγιέ και επί των ημερών του μπόρεσε να πάρει το cup treble το 2001 ή να διεκδικήσει με το τέλους τον τίτλο το 2002 η Λίβερπουλ αλλά στη συνέχεια οι κακές επιλογές παικτών που έκανε τον πρόδωσαν! 

Τέτοια ματς σαν αυτό με την Μπέρνλι σε κρατάνε μέσα στους στόχους ή σε πετάνε εκτός αν είσαι χαλαρός, αγχωμένος ή απρόσεκτος! Ενίοτε και τα τρία! Το ότι στον πρώτο γύρο η Λίβερπουλ Αύγουστο μήνα έχασε 2-0 στο «Τερφ Μουρ» με 26 τελικές ήταν σκηνή από ταινία προσεχώς! Ωστόσο αυτή τη φορά, αν  και ήταν η χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση στη σεζόν στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ βρήκε δυο γκολ σε τρεις τελικές και η αναμέτρηση πήρε το δρόμο της! Ένα τρίποντο τόσο σημαντικό όσο εκείνα με την Άρσεναλ και την Τότεναμ!

Μέσα στην παραφιλολογία για το πόσο δυσκολεύεται η Λίβερπουλ με τους «μικρούς» αντιπάλους διαφεύγει σε πολλούς το στατιστικό πως παραμένει η ομάδα με τις περισσότερες ανατροπές στη σεζόν (τέσσερις) και με τους πιο πολλούς βαθμούς από losing positions που είναι 14 όσους και η Τότεναμ!

Όμως η έλλειψη ικανών λύσεων πέραν της αρχικής ενδεκάδας φάνηκε πάλι με τον Φιρμίνο και τον Χέντερσον και τον Λόβρεν εκτός, και τον Κουτίνιο ακόμα σκιά του καλού εαυτού του! Ήταν ένα ματς που αν δεν κέρδιζε η Λίβερπουλ θα ήταν καταστροφή όμως το κατόρθωσε και τώρα θα πάει στο «Etihad»  αποσυμπιεσμένη ξέροντας πως έχει τη δυνατότητα ακόμα και για νίκη αλλά ουσιαστικά μια ισοπαλία θα της κάνει και με το παραπάνω. 

Η Λίβερπουλ έφτασε τις 16 νίκες όσες σε ολόκληρο το πρωτάθλημα πέρσι και τους 55 βαθμούς που σε τέτοιο  χρονικό σημείο μετά από 28 ματς είχε ελάχιστες φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια! Το γεγονός πως τον Δεκέμβριο λόγω της εξαιρετικής αρχής που είχε κάνει στο πρωτάθλημα γινόταν κουβέντα για πρωτάθλημα δεν πρέπει να αφαιρεί την προσοχή από τη κεντρική εικόνα που παραμένει αυτή που ήταν ως πρωταρχικός στόχος το καλοκαίρι δηλαδή η τετράδα! Και σε αυτό το κομμάτι ο Κλοπ και οι παίκτες του είναι μέσα! Αν, υποθετικά, είχε ξεκινήσει λίγο χειρότερα και αργότερα βελτιώνονταν και ήταν στο ίδιο σημείο, με τους ίδιους βαθμούς θα μιλούσαν όλοι για καλή σεζόν! Όλα τελικά είναι θέμα, υπό ποιο πρίσμα θέλεις να τα κοιτάς!