Προκρίθηκε... περπατώντας η Τότεναμ

Καμία αντίσταση δεν προέβαλε στην Τότεναμ η Μίλγουολ, με τους Spurs να επικρατούν άνετα με σκορ 6-0 στο... μίνι λονδρέζικο ντέρμπι και να προκρίνονται στους «4» του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί βρίσκονται ήδη από χθες Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο «Lane» οι Κρίστιαν Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Κίραν Τρίπιερ και Χέουνγκ-Μιν Σον (χατ-τρικ), τραυματίστηκε ο Χάρι Κέιν.



Προκρίθηκε... περπατώντας η Τότεναμ

Πλέον απομένει ένα μοναδικό εισιτήριο για τα ημιτελικά της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, το οποίο θα διεκδικήσουν Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο δρόμος για το «Γουέμπλεϊ» φάνηκε από την αρχή διάπλατα ανοιχτός για την Τότεναμ, που υπερείχε στο ματς και όταν απέκτησε υψηλό ρυθμό άρχισε και να σκοράρει. Το δεκάλεπτο πάντως δεν έκλεισε θετικά για τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, που αναγκάστηκε να περάσει εκτός τον Χάρι Κέιν και να βάλει στην θέση του τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Δανός ναι μεν έδειξε την κλάση του και βοήθησε τα μέγιστα για τη νίκη, όμως ο Άγγλος φορ πήρε κατευθείαν τον δρόμο για τα αποδυτήρια του «White Hart Lane» και πλέον μένει να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Στο 24' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για παράβαση του Τόνι Κρεγκ στον Ντέλε Άλι αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε λανθασμένα, για να έρθει το 31ο λεπτό και το 1-0. Ο Άλι βρήκε τον Έρικσεν και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ σε μια όπως αποδείχθηκε ευρεία νίκη. Ήδη μέχρι το ημίχρονο ο πίνακας έγραφε 2-0, αφού ο Χέουνγκ-Μιν Σον αποφάσισε να μην σπάσει την μπάλα στον Άλι αλλά να τελειώσει μόνος του τη φάση με ένα τρομερό χτύπημα (42').

Ο Νοτιοκορεάτης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο δεύτερο μέρος (54') για να κάνει το 3-0 από ασίστ του εξαιρετικού σε όλο το ματς Κίραν Τρίπιερ, με την Τότεναμ να έχει χάσει καλή στιγμή νωρίτερα με τον Έρικσεν, αλλά και τον Βίκτορ Γουανιάμα που είδε κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι πριν οι ομάδες πάνε για την ανάπαυλα (Α' μέρος).

Στο 71', σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες στον αγώνα, ο Άλι σφράγισε ένα πολύ καλό απόγευμα με ένα εύκολο γκολ, εκμεταλλευόμενος της πάσας του Έρικσεν. Την θέση του Άγγλου πήρε ο Βίνσεντ Γιάνσεν και μάλιστα δεν άργησε να βάλει και το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Ενέργεια του Σον, τελείωμα του ελπιδοφόρου Ολλανδού που δεν έχει αποδείξει την αξία του για την ώρα (σ.σ αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με την Τότεναμ σε ανοιχτό παιχνίδι), και 5-0 για το σύνολο του Ποτσετίνο.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με τον Σον να ολοκληρώνει το χατ-τρικ του (σ.σ στα έξι γκολ στη φετινή διοργάνωση) με αρκετά τυχερό τρόπο, αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων τομ Κινγκ έκανε κάκιστο υπολογισμό και νικήθηκε ανάμεσα από τα πόδια.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Φορμ, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα (78' Μουσά Σισοκό), Γουίνκς, Ντέιβις, Σον, Άλι (74' Γιάνσεν), Κέιν (10' Έρικσεν)

Μίλγουολ: Κινγκ, Κάμινγκς, Κούερ, Γουέμπστερ, Κρεγκ, Ο'Μπράιεν, Τόμπσον (46' Μπούτσερ), Γουίλιαμς, Γουάλας (70' Φέργκιουσον), Γκρέγκορι, Μόρισον (58' Ονιεντίνμα)