Το... καθάρισε εύκολα η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ δεν έπεσε θύμα δυσάρεστης έκπληξης και επικρατώντας της Λίνκολν με σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, σε ένα απόγευμα με όχι και το καλύτερο κλίμα για να παιχτεί ποδόσφαιρο λόγω των έντονων διαμαρτυριών προς το πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης.



Το... καθάρισε εύκολα η Άρσεναλ

Ο Αλσατός βρέθηκε στο επίκεντρο εντός και εκτός «Emirates» ειδικά μετά το συνολικό 10-2 στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζήτησαν εμπράκτως να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από τον σύλλογο που μεγαλούργησε.

Επέστρεψε και στις εγχώριες διοργανώσεις ο Μεσούτ Εζίλ μετά την μικρή συμμετοχή του με τους Βαυαρούς, σκόρερ και ο Αλέξις Σάντσες (ξεκίνησε βασικός) στην ευρεία νίκη.

Για να προκριθεί στους «4» της ιστορικής διοργάνωσης και να πάρει το 2ο χρονικά εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ», η Άρσεναλ χρειάστηκε να περάσει ένα χαλαρό πρώτο ημίχρονο, το τέλος του οποίου την βρήκε να προηγείται στο σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Θίο Γουόλκοτ. Ο Άγγλος εξτρέμ βρήκε δίχτυα ενώ αρκετά νωρίτερα είχε προειδοποιήσει, βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο σίδερο μετά και από επαφή του τερματοφύλακα της Λίνκολν.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην «μασάνε» σε κάποιες φάσεις του πρώτου μέρους, δημιουργώντας μάλιστα μερικούς κινδύνους προς την εστία της ομάδας του Βενγκέρ, αλλά στο δεύτερο κατέρρευσαν.

Ο χαρακτήρας των γηπεδούχων ήταν σαφώς καλύτερος και μετά το μούδιασμα ενός όπως προαναφέρθηκε όχι και τόσο ιδανικού απογεύματος για μπάλα, τα πόδια των παικτών ξεδιπλώθηκαν. Στο 53' ο Ολιβιέ Ζιρού χρίστηκε σκόρερ για να κάνει το 2-0 και λίγο αργότερα (58) ο αρχηγός των ερασιτεχνών, Λουκ Γουότερφολ, έστειλε την μπάλα στο λάθος τέρμα για το 3-0. Στο 72' ήταν η σειρά του Αλέξις να την βάλει στο πλεκτό έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τερματοφύλακας της Λίνκολν, Πολ Φάρμαν, αρνήθηκε στον Χιλιανό αστέρα της Άρσεναλ το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, κάνοντας ακόμη μία φορά επαφή στην μπάλα για να την απομακρύνει στο «κάδρο» της εστίας και εν συνεχεία εκτός αυτής.

Το σκοράρισμα είχε ολοκληρώσει πρωτύτερα ο Άαρον Ράμσεϊ. Έτσ οι Λονδρέζοι ακολούθησαν την Μάντσεστερ Σίτι, που προκρίθηκε το μεσημέρι εις βάρος της Μίντλεσμπρο με σκορ 2-0. Πλέον απομένουν τα ζευγάρια Τότεναμ-Μίλγουολ και Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.