Ο Νιάς πήρε το όπλο του!

Με τον Ομάρ Νιάς να αποδεικνύεται καθοριστικός, ερχόμενος από τον πάγκο για να σκοράρει τα δύο τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση, η Χαλ πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 σε βάρος της Σουόνσι, στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία.



Ο Νιάς πήρε το όπλο του!

Με το τρίποντο αυτό, οι «τίγρεις» έφτασαν τους 24 βαθμούς στο πρωτάθλημα, προσπερνώντας προσωρινά τη Μίντλεσμπρο. Αντίθετα, η φιλοξενούμενη σήμερα Σουόνσι παρέμεινε στους 27.

Μέτριο από άποψης ποιότητας ήταν το πρώτο ημίχρονο. Η ατυχία χτύπησε δύο φορές τη Σουόνσι, καθώς πρώτα ο Ρανχέλ στο 32’ και ύστερα ο Γιορέντε στο 45’ αποχώρησαν με αναγκαστικές αλλαγές, με τους Άματ και Τζόρνταν Αγιού να τους αντικαθιστούν. Η Χαλ προσπάθησε να επιτεθεί από τα αριστερά, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τον Γκροσίτσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες πίεσαν περισσότερο για το γκολ, με σημαντικότερη ευκαιρία από πλευράς Σουόνσι το απευθείας φάουλ του Σίγκουρντσον στο 61’ το οποίο έβγαλε δύσκολα ο Γιακούποβιτς στη γωνία.

Η κίνηση όμως που θα άλλαζε το ματς ήταν η αλλαγή του Μάρκο Σίλβα, αφού στο 62ο λεπτό πέρασε τον Νιάς στη θέση του Εντιαγέ και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του, σκοράροντας δύο τέρματα σε οκτώ λεπτά!

Η αρχή έγινε στο 70ό λεπτό, όταν ο Σενεγαλέζος έπαιξε το 1-2 με τον Αμπέλ Ερνάντεθ, βγήκε στην πλάτη του Μόουσον και με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Φαμπιάνσκι. Στο 78’ μετά από σέντρα από τα δεξιά του Ελμοχαμαντί και αφού ο Ουρουγουανός στράικερ κλώτσησε αέρα, ο Νιάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στις «τίγρεις».

Το μόνο που κατάφεραν οι «κύκνοι» ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από φάουλ του Σίγκουρντσον, ο Μόουσον πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χαλ: Γιακούποβιτς, Ελαμπντελαουί, Ρανόκια, Μαγκουάιερ, Ρόμπερτσον, Χάντλστοουν, Μάρκοβιτς (75’ Ελμοχαμαντί), Εντιαγέ (62’ Νιάς), Κλούκας, Γκροσίτσκι, Ερνάντεθ (81’ Μέιλερ)

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ρανχέλ (32’ Άματ), Φερνάντεθ, Μόουσον, Όλσον, Κορκ, Φερ, Κάρολ, Ράουτλετζ (72’ Νάρσινγκ), Σίγκουρντσον, Γιορέντε (45’ Αγιού)