Σέντρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Το εναρκτήριο λάκτισμα για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεξαχθεί σήμερα (11/3) με τους δύο από τους τέσσερις συνολικά αγώνες στη φάση αυτή της διοργάνωσης. 



Σέντρα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Το... μενού σερβίρεται αρχικά στις 14:15 ώρα Ελλάδος με φόντο την Πρέμιερ Λιγκ και την αναμέτρηση του «Ρίβερσαϊντ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Μίντλεσμπρο και τη Μάντσεστερ Σίτι και ολοκληρώνεται με τον αγώνα του «Έμιρεϊτς» (19:30), όπου η Άρσεναλ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκπληξη ιστορικά στον θεσμό, καθότι η Λίνκολν αποτελεί την πρώτη ερασιτεχνική ομάδα που φτάνει στα προημιτελικά του FA Cup.

Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια θα λάβουν χώρα σε δύο... δόσεις, με τη λονδρέζικη κόντρα Τότεναμ – Μίλγουολ να γίνεται την Κυριακή (12/3) και το ντέρμπι Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ολοκληρώνει το πρόγραμμα τη Δευτέρα (13/3).

Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Σίτι:

Μπορεί η Σίτι να είναι το φαβορί του ζευγαριού, ωστόσο, τόσο ο ισόπαλος στο «Έτιχαντ» αγώνας πρωταθλήματος, όσο και ο προ διετίας αποκλεισμός τους στην ίδια διοργάνωση από τον ίδιο αντίπαλο που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ, αποδεικνύουν ότι το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα οφείλει να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα, ώστε να παραμείνει εντός και των τριών στόχων (κατάκτηση Πρέμιερ, Κυπέλλου, Τσάμπιονς Λιγκ) που έχει μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Η «Μπόρο» από τη μεριά της θα δει το ματς απέναντι στους «πολίτες» ως ένα ευχάριστο... διάλειμμα ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεών της για το αγγλικό πρωτάθλημα, στο οποίο βρίσκεται πλέον εντός ζώνης υποβιβασμού, δίχως πάντως φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει την προσπάθεια πρόκρισης επί ενός μεγάλου αντιπάλου στα ημιτελικά του θεσμού.

Άρσεναλ – Λίνκολν:

Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάγερν Μονάχου και την κατά τα φαινόμενα απώλεια του πρωταθλήματος (στο μείον 16 αν και με ματς λιγότερο από την 1η Τσέλσι) οι «κανονιέρηδες» θα επιχειρήσουν να σώσουν τη χρονιά με την κατάληψη μιας θέσεως στην πρώτη 4άδα της Πρέμιερ (5οι με αγώνα λιγότερο προς το παρόν), αλλά και με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μετά, λοιπόν, από τη Σάτον, το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ καλείται να δείξει σοβαρότητα απέναντι σε μία ακόμη ομάδα από τη National League (5η κατηγορία), και συγκεκριμένα στην πρωτοπόρο αυτής, ούτως ώστε να δηλώσει το παρόν στα ημιτελικά.

Έχοντας κάνει ήδη την υπέρβασή της με την είσοδο στους «8» ύστερα από τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Μπέρνλι, η Λίνκολν θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς» με σκοπό, τι άλλο (;), να συνεχίσει να γράφει ιστορία, όχι μόνο στο Κύπελλο, όπου τα έχει ήδη καταφέρει, αλλά και στο άθλημα γενικότερα, μην έχοντας μονάχα ως καθήκον να... απολαύσει τον αγώνα απέναντι στους αστέρες της αντιπάλου της.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας έχει ως εξής:

Σάββατο, 11/3

14:15 Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Σίτι

19:30 Άρσεναλ - Λίνκολν

Κυριακή, 12/3

16:00 Τότεναμ - Μίλγουολ

Δευτέρα, 13/3

21:45 Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ