Τα βραβεία της EFL στους καλύτερους του Φεβρουαρίου

Τις καθιερωμένες τιμητικές πλακέτες στους έξι πολυτιμότερους προπονητές και παίκτες (τρεις και τρεις) σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 αντίστοιχα παρέδωσε για τον μήνα Φεβρουάριο η Αγγλική Φούτμπολ Λιγκ (EFL).



Τα βραβεία της EFL στους καλύτερους του Φεβρουαρίου

Από τη δεύτερη κατηγορία βραβεύτηκαν ο προπονητής της 3ης Χάντερσφιλντ, Νταβίντ Βάγκνερ, με την ομάδα του να σημειώνει κατά τον περασμένο μήνα στα 6 παιχνίδια που έδωσε, 5 συνεχόμενες νίκες και μία ισοπαλία, όπως και ο έμπειρος εξτρέμ της 9ης Πρέστον, Έιντεν ΜακΓκίντι, ο οποίος σε 5 αγώνες μέσα στο εν λόγω διάστημα, κατέγραψε 3 γκολ και 2 ασίστ.

Τιμώμενος κόουτς στην τρίτη κατηγορία ήταν αυτός της 6ης (άρα, εντός ζώνης πλέι οφ ανόδου στην Τσάμπιονσιπ) Μίλγουολ, Νιλ Χάρις, ο οποίος, όχι μόνο κράτησε αήττητους τους Λονδρέζους στα 6 ματς πρωταθλήματος που έπαιξαν τον Φεβρουάριο, με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, αλλά πανηγύρισε και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λέστερ. Βραβευθείς ποδοσφαιριστής ήταν ο αρχηγός και στράικερ της πρωτοπόρου Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπίλι Σαρπ, ο οποίος πέτυχε 5 τέρματα στους ισάριθμους αγώνες που έδωσε για τη Λιγκ 1 η ομάδα του στον τελευταίο μήνα του χειμώνα.

Στην τέταρτη και τελευταία βαθμίδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας οι δύο άνθρωποι που έλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις του Φεβρουαρίου ανήκαν αμφότεροι στην 6η (οπότε και εντός πλέι οφ προβιβασμού στη Λιγκ 1) Στίβενεϊτζ. Ο μεν τεχνικός της, Ντάρεν Σαρλ, είδε την ομάδα του να επικρατεί στους 5 και να αναδεικνύεται ισόπαλη στον 1 από τους 6 αγώνες της, ο δε κεντρικός επιθετικός της, Ματ Γκόντεν, πέτυχε 6 τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Νταβίντ Βάγκνερ

 

Έιντεν ΜακΓκίντι

 

Νιλ Χάρις

 

Μπίλι Σαρπ

Ντάρεν Σαρλ

 

Ματ Γκόντεν