Τώρα να τους παίξει με τους δικούς της... όρους

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να παίξει με έναν τρόπο παιχνιδιού που δεν της βγήκε απέναντι στην Ροστόφ, όμως πήρε το εκτός έδρας γκολ (1-1) και πλέον περιμένει τους Ρώσους στο «Ολντ Τράφορντ» για να τελειώσει την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος, που εμπόδισε την ανάπτυξη δημιουργικού ποδοσφαίρου και κούρασε αρκετά τους ποδοσφαιριστές.



Τώρα να τους παίξει με τους δικούς της... όρους

Σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Ενρίκ Μχιταριάν, που δείχνει να του πάει η διοργάνωση, πήρε τη θέση του ο Αντονί Μαρσιάλ στα τελειώματα, όμως δεν μπόρεσε να συνεισφέρει. Η ισοφάριση ήρθε στο δεύτερο μέρος με κακό υπολογισμό σε μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όμως βάσει εικόνας από εκείνο το σημείο και σχεδόν μέχρι την ολοκλήρωση του ματς δεν μπορεί να πει κανείς πως οι γηπεδούχοι δεν άξιζαν τουλάχιστον αυτό το γκολ.

Πλέον η αγγλική ομάδα στρέφει την προσοχή της στην ρεβάνς που θα παιχτεί μπροστά στο κοινό της (σ.σ μερικές εκατοντάδες βρέθηκαν και στην Ρωσία), εκεί όπου σίγουρα θα αγωνιστεί με άλλο αέρα και φυσιολογικά θα είναι εκείνη που θα ορίζει τον ρυθμό όπως επιθυμεί.

Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιχείρησαν να βγουν μπροστά στα πρώτα λεπτά και να πετύχουν ένα γκολ που στην συνέχεια θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν με την δύναμη του άξονα και την ευελιξία στα άκρα. Κάπως έτσι εκδηλώθηκαν και οι πρώτες επιθέσεις, αλλά η πολυπρόσωπη άμυνα της Ροστόφ έβρισκε εύκολα τον τρόπο να μπλοκάρει την τελική προσπάθεια.

Το παιχνίδι έχασε αισθητά τον ρυθμό του από τις αρκετές διακοπές στη ροή του, με κάποια άτσαλα μαρκαρίσματα και την προσπάθεια των γηπεδούχων να «κιτρινίσουν» τους αντιπάλους τους, καθώς επίσης εξαιτίας του εκνευρισμού που φυσιολογικά ήρθε.

Στο 35ο λεπτό ο Ενρίκ Μχιταριάν άλλαξε τις ισορροπίες, όντας ο τελικός αποδέκτης σε μια χαρακτηριστική εκδήλωση επίθεσης των «κόκκινων διαβόλων». Με τον Μαρουάν Φελαϊνί στο χορτάρι η μακρινή μπαλιά από τον άξονα -του Φιλ Τζόουνς- δεν θα μπορούσε παρά να έχει αποδέκτη τον Βέλγο, που κατέβασε και χρησιμοποιώντας εξαιρετικά το κορμί του πέρασε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός βρήκε σε σημείο βολής τον Αρμένιο και 0-1 για την Γιουνάιτεντ, σκορ που κράτησε μέχρι και την ανάπαυλα.

Αμέσως μετά το γκολ η Ροστόφ δοκίμασε να απαντήσει, αλλά ο Σέρχιο Ρομέρο ήταν σωστά τοποθετημένος στο κέντρο της εστίας του για να μπλοκάρει σταθερά σουτ του Κρίστιαν Νομπόα.

Οι τελικές των γηπεδούχων (3-1 στον στόχο, 4-4 συνολικά) έδειχνε πως οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο θα έπρεπε να ήταν προσεκτικοί στα μετόπισθεν, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αλεκσάντρ Μπουκάροφ έκανε φανταστική κίνηση στον χώρο για να βρεθεί στην πορεία μακρινής μπαλιάς, ακόμη καλύτερο κοντρόλ με το στήθος για να ελέγξει την μπάλα, και με μονοκόμματο σουτ όταν αυτή έπεσε στο πόδι του ισοφάρισε για τους Ρώσους.

Το 1-1 τους έδωσε σημαντική ώθηση και πολύ γρήγορα δημιούργησαν ακόμη δύο πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ, όμως τα τελειώματά τους δεν ήταν τα ιδανικά. Με περίπου 25' λεπτά να απομένουν στο ρολόι ο Μουρίνιο αντικατέστησε τον σκόρερ, Μχιταριάν, και στην θέση του πέρασε τον Αντονί Μαρσιάλ, ωστόσο το σύνολό του δεν έδειχνε ικανό για αρκετή ώρα να απειλήσει επιθετικά.

Αντιθέτως ήταν η Ροστόφ εκείνη που εξακολουθούσε να μοιάζει πιο κινητική στα 3/3 του γηπέδου, η κατάσταση του οποίου συνέχιζε να δυσκολεύει αναγκάζοντας τους ¶γγλους να παίξουν με μακρινές μπαλιές που είχαν καταλήξει προβλέψιμες είτε δεν ήταν καλές με τα βαριά πόδια και την κούραση να παίζουν ξεκάθαρα τον ρόλο τους.

Η Ροστόφ πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε και οι παίκτες της έδειχαν να πιστεύουν σε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα, όμως -κι αφού σε ένα τελευταίο γέμισμα η Γιουνάιτεντ δεν βρήκε το... buzzer- ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες αλλαγές στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

Ροστόφ: Μεντβέντεφ, Καλάτσεφ, Μέβλια, Νάβας, Γκράνατ (18' Τερέντιεφ), Κουντριάσοφ, Γερόκιν, Γκάτσαν, Νομπόα, Πόλος, Μπουκάροφ (74' Αζμούν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Ρόχο, Γιανγκ, Πογκμπά, Ερέρα (90+2' Κάρικ), Φελαϊνί, Μπλιντ (90+2' Βαλένσια), Μχιταριάν (67' Μαρσιάλ), Ιμπραΐμοβιτς