Μπέιλ: «Η Πρέμιερ Λιγκ 'καίει' τις αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»

Την άποψη του για την πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τους λόγους που έχουν επηρεάσει την πτωτική τους πορεία σε αυτές τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε μέσω δηλώσεων του ο Γκάρεθ Μπέιλ.



Μπέιλ: «Η Πρέμιερ Λιγκ 'καίει' τις αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»

Ο Ουαλός άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αγωνιστεί τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Τότεναμ, όσο και στο ισπανικό πλέον, από το 2013 και μετά με τoυς «μερένγχες»,  κλήθηκε να σχολιάσει την διαφορά δυναμικότητας των δυο διοργανώσεων:

«Σε κάθε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να δίνεις το απόλυτο των δυνάμεων σου για 90 λεπτά, αλλιώς θα χάσεις. Στην Ισπανία, μπορεί να παίζεις κόντρα σε μια ομάδα από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα για μόλις ένα ημίχρονο και να έχεις τη δυνατότητα να «αφήσεις» το πόδι απ‘ το γκάζι.  Μπορείς μετά να ξεκουράσεις παίκτες και να κάνεις αλλαγές. Αν προσπαθήσεις όμως να παίξεις μόλις 45 λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν πρόκειται να κερδίσεις. Ο 20ος μπορεί να κερδίσει κάποια από τις κορυφαίες ομάδες, το κενό είναι ποιοτικά μικρότερο».

Παρά το ποιοτικό χάσμα της Πρέμιερ Λιγκ με την Λα Λίγκα πάντως, ο Γκάρεθ Μπέιλ θεωρεί ότι το «βαρύ» πρόγραμμα και η απουσία της χειμερινής διακοπής στο Νησί δεν βοηθάει μακροπρόθεσμα τις ομάδες στα ευρωπαϊκα κύπελλα, αφού οι συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις φέρνουν αργότερα συσσωρευμένη κούραση. Αυτό εξηγεί σε κάποιο βαθμό, κατά τον ίδιο, και την «άνοδο» ομάδων από άλλες χώρες σε Τσάμπιονς ή Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία χρόνια, εν αντιθέσει με τους αγγλικούς συλλόγους,

«Σε επίπεδο πρωταθλήματος, η Πρέμιερ Λιγκ είναι η πιο δυνατή διοργάνωση, όμως οι ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη προέρχονται από τις Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία.

Ομολογουμένως, η χειμερινή διακοπή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες. Στην Αγγλία παίζεις τέσσερα ή πέντε παιχνίδια όταν οι υπόλοιποι δεν αγωνίζονται. Δεν ξεκουράζονται οι παίκτες και η κούραση τους επηρεάζει φανερά μετά από κάποιο διάστημα», τα λόγια του 27χρονου μέσου.