Για το... θαύμα η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς»

Ένα ποδοσφαιρικό έπος θα επιδιώξει να γράψει απόψε (21:45 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) στην έδρα της η Άρσεναλ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, επιχειρώντας να ανατρέψει το εις βάρος της 5-1 από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Μόναχο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Για το... θαύμα η Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς»

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε ένα από τα πιο άσχημα «φεγγάρια» τους τα τελευταία χρόνια, ενώ η πιο πρόσφατη ήττα στο πρωτάθλημα από τη Λίβερπουλ (3-1 εκτός) έφερε «τριγμούς» στο εσωτερικό της ομάδας, με τα σενάρια για την φυγή του προπονητή της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, να... πληθαίνουν όσο ποτέ στο τέλος της χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, οι Λονδρέζοι καλούνται ενώπιον του κοινού τους να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και το όνομα του συλλόγου σε ένα ματς που ναι μεν η πρόκριση στα προημιτελικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά και τη φόρμα και δυναμικότητα της αντιπάλου φαίνεται σχεδόν ανέφικτη, ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για... ποδόσφαιρο και σε ένα 90λεπτο χωρούν μεγάλες ανατροπές, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία του αθλήματος.

Με το... 1,5 πόδι στους «8» του θεσμού είναι οι φιλοξενούμενοι, καθώς το υπέρ τους 5-1 στην «Αλιάντς Αρένα» τους έχει δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης έναντι των αντιπάλων τους. Βεβαίως, η Μπάγερν αναμένεται να παραταχθεί με σοβαρότητα στο «Έμιρεϊτς» έχοντας ως μάθημα το παρ’ ολίγον... κάζο του 2013, όταν στην ίδια φάση της διοργάνωσης κόντρα μάλιστα στον ίδιο αντίπαλο, το εκτός έδρας υπέρ της 3-1, λίγο έλειψε να γίνει... 3-0 στη Γερμανία, με το εναντίον της 2-0 να παραμένει εντούτοις, και στο τέλος της χρονιάς οι Βαυαροί να στέφονται τελικά πρωταθλητές Ευρώπης. Όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις, η Μπάγερν πηγαίνει «τρένο» στην Μπουντεσλίγκα, όντας πρώτη και στο συν 7 από τη δεύτερη Λειψία, έχοντας περάσει εσχάτως με 3-0 από την έδρα της (7ης στο πρωτάθλημά της) Κολονίας.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Έλληνας διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Άρσεναλ: Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους μακροχρόνια τραυματίες Σάντι Καθόρλα (μέσος) και Περ Μερτεζάκερ (κεντρικός αμυντικός), αλλά και τον ταλαιπωρημένο από ίωση μεσοεπιθετικό, Μεσούτ Εζίλ. Αμφίβολοι είναι και οι μέσοι Άαρον Ράμσεϊ και Μοχάμεντ Ελνενί που νιώθουν ενοχλήσεις αμφότεροι στον αστράγαλο.

Μπάγερν Μονάχου: Ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο μεσοαμυντικό και αρχηγό της ομάδας, Φίλιπ Λαμ, αλλά και στον τραυματία στόπερ, Ζερόμ Μπόατενγκ. Παρά τις ενοχλήσεις που νιώθει στη γάμπα ο Μάνουελ Νόιερ, αναμένεται να υπερασπιστεί κανονικά την εστία των Βαυαρών.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Τζάκα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Ιγουόμπι, Γουόλκοτ, Σάντσες.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Κίμιχ, Τιάγκο, Μίλερ, Κόστα, Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι.