Νίκησε Μπέρνλι και... Τέιλορ η Σουόνσι

Αυτή η Σουόνσι δε λυγίζει με τίποτα! Μπορεί να είδε τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ να καταλογίζει πέναλτι κατά της από χέρι του Σαμ Βόουκς (!) και τη Μπέρνλι να ανατρέπει εις βάρος της 1-0, όμως με μία μεγάλη εμφάνιση γύρισε το ματς, επικρατώντας με 3-2.  



Νίκησε Μπέρνλι και... Τέιλορ η Σουόνσι

Οι «κύκνοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό. Η συστημένη σέντρα του Φερ από τα δεξιά είχε αποδέκτη τον Γιορέντε, ο οποίος με μία καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία  για τους «κλάρετς» ήρθε στο 18’, όταν το σουτ του Γκρέι κόντραρε πάνω στο σώμα του Φερνάντεθ και ανάγκασε τον Φαμπιάνσκι σε μία εξαιρετική επέμβαση. Στην εκτέλεση του κόρνερ όμως, ο Τέιλορ είδε... πέναλτι στο χέρι του Σαμ Βόουκς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αντρέ Γκρέι, ισοφαρίζοντας για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς στη συνέχεια απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τη Σουόνσι να πιέζει για να ανακτήσει το προβάδισμα. Όμως το σουτ του Σίγκουρντσον έξω από την περιοχή στο 38’ πέρασε εκατοστά μακριά από το δοκάρι του Ρόμπινσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπέρνλι ευτύχησε να προηγηθεί, ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση. Στο 61ο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά του Λόουτον, ο Βόουκς πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Γκρέι και ο στράικερ των «κλάρετς» γύρισε όμορφα το σώμα του κάνοντας το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η Σουόνσι του Πωλ Κλέμεντ δεν είναι ομάδα που θα παρατούσε το παιχνίδι και συνέχισε να πιέζει, κλείνοντας την Μπέρνλι στα καρέ της. Η ισοφάριση θα ερχόταν στο 69ο λεπτό. Ο Όλσον έδωσε τη μπάλα στον Κορκ και ξεκίνησε την κούρσα του από αριστερά. Ο χαφ των Ουαλών τη μεταβίβασε στον Σίγκουρντσον και ο Ισλανδός με ένα εξαιρετικής τεχνικής τακουνάκι την έστρωσε στον Σουηδό μπακ, ο οποίος είχε ήδη πατήσει περιοχή. Το δυνατό του σουτ «τρύπησε» τον Ρόμπινσον, κάνοντας το 2-2.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν σταμάτησαν εκεί και όσο έβλεπαν τη Μπέρνλι να μην... ξεμυτίζει από τα καρέ της, έπαιρναν και άλλο χώρο. Τελικά το γκολ της λύτρωσης για τη Σουόνσι ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, και πάλι από κεφαλιά του Γιορέντε. Ο Βάσκος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Κάρολ από τα αριστερά, και ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή, χαρίζοντας μία πολύτιμη νίκη!

Έτσι η Σουόνσι έφτασε τους 27 βαθμούς, πιάνοντας Μπόρνμουθ και Λέστερ στη βαθμολογία. Αντίθετα, η Μπέρνλι έμεινε στους 31.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον (89’ Ρανχέλ), Φερνάντεθ, Μόουσον, Όλσον, Κάρολ (94’ Άματ), Φερ, Κορκ, Νάρσινγκ (73’ Αγιού), Σίγκουρντσον, Γιορέντε

Μπέρνλι: Ρόμπινσον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Μπάρτον (80' Γουέστγουντ), Χέντρικ, Μπρέιντι (66’ Άρφιλντ), Βόουκς (80' Ταρκόφσκι), Γκρέι