Ετοιμαστείτε για το ματς με τα γκολ της τελευταίας στιγμής!

Πολλές φορές ο κόσμος σηκώνεται και φεύγει από το γήπεδο λίγο πριν το 90' για να προλάβει την κίνηση αλλά σε ένα ζευγάρι στην Πρέμιερ Λιγκ αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν συνιστάται! Και αυτό έρχεται το Σάββατο στις τηλεοράσεις σας, με τη Λίβερπουλ να αντιμετωπίζει την Αρσεναλ σε ένα ματς που έχει χαρακτηριστεί από το BBC ως παιχνίδι της τελευταίας στιγμής! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ετοιμαστείτε για το ματς με τα γκολ της τελευταίας στιγμής!

Το γκολ του Τζο Αλεν πέρσι στις καθυστερήσεις του συγκλονιστικού παιχνιδιού στο Ανφιλντ, στο 3-3 ανάμεσα στις δύο ομάδες κάτω από το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητο στο τέλος, ήρθε να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των ματς ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες που τα φινάλε έχουν χιτσκοκικό ενδιαφέρον! Αλλωστε κυριολεκτικά σε μία τέτοια φάση κρίθηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μεταξύ τους, πριν 28 χρόνια και μνημονεύεται ως μία από τις στιγμές που εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου στα  ύψη!  

Ηταν ο Μάης του 1989 στο «Ανφιλντ», όταν η Αρσεναλ ταξίδευε στο λιμάνι κυνηγώντας τη νίκη με 2-0 που θα της χάριζε το πρωτάθλημα. Το 0-1 που παρέμενε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έδινε τον τίτλο –και το νταμπλ- στην ομάδα του Κένι Νταλγκλίς , αλλά οι «κανονιέρηδες» χτύπησαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων  και στέφθηκαν για ένατη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Αγγλίας και για πρώτη μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, με ένα γκολ του Μάικλ Τόμας!

Ακόμα και σήμερα όταν ξαναβλέπω τις φάσεις ομολογώ πως δεν πιστεύω αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μου και το ότι βρέθηκα τότε για λογαριασμό της ΕΡΤ, στο «Ανφιλντ» μεταδίδοντας το ματς, μου ξυπνά μοναδικές αναμνήσεις! Οι εικόνες με τους παίκτες της Αρσεναλ να σηκώνουν το τρόπαιο μέσα στο αποσβολωμένο «Ανφιλντ» και να χειροκροτούνται μάλιστα ήταν ένα μοναδικό θέαμα και μέχρι σήμερα αποτελεί μία από τις πιο δυνατές εικόνες που έχω από τα εκατοντάδες ματς που έχω μεταδώσει!  

Στην τελευταία δεκαπενταετία υπάρχουν πολλά ματς μεταξύ τους στην έδρα των «ρεντς» που κρίθηκαν στο τέλος με χαρακτηριστικά εκείνο του 2004, όταν το γκολ του πιτσιρικά Μέλορ  έδωσε στη Λίβερπουλ τη νίκη με 2-1 ή το 2-2 του 2003 με τον Εμίλ Χέσκι με κεφαλιά να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Το 2009 σε ένα απίθανο ματς που τελείωσε 4-4 με τον Αρσάβιν να βάζει τέσσερα τέρματα για τους «κανονιέρηδες» και μάλιστα το τέταρτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λίβερπουλ με τον Μπεναγιούν βρήκε τις δυνάμεις να ισοφαρίσει  στο 90+3 όμως  εκείνη η ισοπαλία της τελείωνε τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο!

Γενικά πάντως τα παιχνίδια μεταξύ των δύο τους έχουν άφθονο σασπένς και πολλές φορές κρίνονται  in extremis δημιουργώντας ταραχή στους φίλους τους! Και μπορεί να έχει βγάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το όνομα με το περιβόητο Fergie time, πως σκοράρει στις καθυστερήσεις αλλά η Λίβερπουλ είναι μακράν η πρώτη ομάδα με νίκες σε παιχνίδια που κρίθηκαν επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ από το 90 και μετά και ακολουθεί η Αρσεναλ! Συνεπώς προσδεθείτε και  ετοιμαστείτε το Σάββατο για μία ακόμη επική μονομαχία!