Κλοπ: «Όταν με ακούνε, είμαι καλός...»

Για το... χαμογελαστό πρόσωπό του όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ κάνουν αυτό που θα τους ζητήσει σε κάθε προπόνηση μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ, που αναφέρθηκε σε καλό κλίμα πίσω από τις κλειστές πόρτες και στον σεβασμό όλων προς όλους.



Κλοπ: «Όταν με ακούνε, είμαι καλός...»

«Μας αρέσει η δουλειά. Ξέρω τι θέλουν, ξέρουν τι θέλω, όλα καλά. Είχαμε κάποιες καλές και κάποιες κακές στιγμές, στις οποίες τίποτα δεν μπήκε ανάμεσά μας. Ούτε όλον τον Ιανουάριο. Απολύτως τίποτα.

Δεν είπα: Πώς μπορώ να κερδίσω εάν δεν παίξουν; Πολύ απλά, δεν το σκέφτηκα. Κι αυτοί δεν σκέφτηκαν ότι θα κερδίζαμε εάν έλεγα τα σωστά πράγματα, γιατί ούτε σε αυτούς πέρασε από το μυαλό. Κανείς δεν περιμένει την τελειότητα. Ούτε αυτοί από εμένα ούτε εγώ από αυτούς. Είναι απλά τα πράγματα. Το να είμαστε καλά δεν είναι δύσκολο. Σεβόμαστε απολύτως ο ένας τον άλλο.

Όσο δουλεύουν σκληρά είμαι καλός άνθρωπος. Όχι σε όλες τις προπονήσεις, αλλά πάντα σέβομαι. Μετά αποφασίζω ποιος θα παίξει. Εάν δεν ξεκινήσουν να δουλεύουν, κι αυτό δεν σημαίνει να μην τρέχουν αλλά να συγκεντρώνονται στο τι χρειάζεται για να παίξεις ποδόσφαιρο, να ακούν, τότε δεν είμαι καθόλου καλός. Αλλά κανείς τους δεν περιμένει από εμένα να τους δώσω την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν. Γνωρίζουν ότι κάποιος πρέπει να βάλει τους κανόνες, το έχω κάνει εδώ και καιρό, και τώρα όλα πρέπει να το σεβαστούν αυτό» ανέφερε ο Γερμανός μάνατζερ.