Φιλικό Άρσεναλ-Τσέλσι στην Κίνα

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν, Άρσεναλ και Τσέλσι θα δώσουν μία φιλική αναμέτρηση στο Πεκίνο, το Σάββατο 22 Ιουλίου.



Φιλικό Άρσεναλ-Τσέλσι στην Κίνα

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω λονδρέζικο ντέρμπι θα μεταφερθεί εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους δύο συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι η χωρητικότητας 80 χιλιάδων θέσεων «Φωλιά του Πουλιού», όπως ονομάζεται το Εθνικό Στάδιο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Οι δύο ομάδες ξεχωριστά έχουν επισκεφθεί ξανά την ασιατική χώρα, με τους «κανονιέρηδες» να πηγαίνουν για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στο Πεκίνο και τρίτη συνολικά στην Κίνα, οι δε «μπλε» από την πλευρά τους έχουν τέσσερα χρόνια να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στην Ασία, δηλώνοντας ωστόσο, το παρόν εκεί για ένα φιλικό παιχνίδι στην Μπανγκόκ με αντιπάλους τους αστέρες της Ταϊλάνδης το καλοκαίρι του 2015.

Μετά την επισημοποίηση του φιλικού, ο διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ, Ιβάν Γκαζίδης δήλωσε:

«Τα παιχνίδια της Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι είναι πάντοτε πολύ ξεχωριστά και είμαι πολύ χαρούμενος που θα δώσουμε την ευκαιρία στους οπαδούς μας στην Κίνα να δούνε το ματς ζωντανά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι και ανυπομονούμε να φέρουμε στη «Φωλιά του Πουλιού» ένα από τα μεγάλα ντέρμπι του Λονδίνου».