Απεβίωσε ο θρύλος της Έβερτον, Άλεξ Γιανγκ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (27/2) σε ηλικία 80 ετών μία παλία δόξα της Έβερτον, ο Σκωτσέζος επιθετικός, Άλεξ Γιανγκ.



Απεβίωσε ο θρύλος της Έβερτον, Άλεξ Γιανγκ

Ο Γιανγκ ήταν ένας από τους κορυφαίους φορ  της Σκωτίας στη δεκαετία του ´60 που με τα τέρματα του βοήθησε σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του πρωταθλήματος  με τη Χαρτς του Εδιμβούργου να ξεπερνά Ρειντζερς και  Σέλτικ το 1957-58 ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του!

Δυο χρόνια αργότερα οδήγησε και πάλι τη Χαρτς στον τίτλο και μετά μεταγράφηκε στην ομάδα του Γκουντισον Πάρκ. Την βοήθησε να κατακτήσει  τον τίτλο το 1962-63 σημειώνοντας 22 γκολ. Παρότι τα πρώτα δυο χρόνια δυσκολεύτηκε να καθιερωθεί στην Έβερτον όταν προσαρμόστηκε έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας που διεκδικούσε κάθε χρόνο τον τίτλο επονομαζόμενος Golden Vision λόγω της εξαιρετικής ικανότητας του να  βγάζει πάσες στον κενό χώρο.

Με την Έβερτον πήρε μέρος στον τελικό του FA cup το 1966 και ήταν πρωταγωνιστής στην ανατροπή από 0-2 σε 3-2 επί της Σέφιλντ Γουένσντει! Σημείωσε 87 γκολ σε 273 ματς και επιλέχτηκε ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες της ιστορίας του αγγλικού πρωταθλήματος το 1999.

Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του αποχαιρέτησε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μέσω μίας τοποθετησής του από τον επίσημο λογιαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύσωσης, η οποία γράφει:

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για τον θάνατο ενός Γίγαντα της Έβερτον, της Χρυσής Όρασης, Άλεξ Γιανγκ. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του».