Με τους «προβολείς» στο Λιγκ Καπ η 26η αγωνιστική της Πρέμιερ

Με τον τελικό του EFL Cup της Κυριακής (26/2) στο «Γουέμπλεϊ» να είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα, θα διεξαχθεί η 26η αγωνστική της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Το σημερινό (25/2) πρόγραμμα περιλαμβάνει τους έξι από τους οκτώ αγώνες, δεδομένου ότι τα ματς των Σαουθάμπτον (με Άρσεναλ) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με Μάντσεστερ Σίτι) θα αναβληθούν λόγω της συμμετοχής των ομάδων στον τελικό του Λιγκ Καπ.



Με τους «προβολείς» στο Λιγκ Καπ η 26η αγωνιστική της Πρέμιερ

Τσέλσι – Σουόνσι: Από τους έξι αγώνες του Σαββάτου, εκείνος που ξεχωρίζει είναι η αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» ανάμεσα στη γηπεδούχο Τσέλσι και τη Σουόνσι, καθότι με νίκη τους οι «μπλε» θα διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας από τους συνδιεκδικητές του φετινού τίτλου. Οι δε «κύκνοι», εφόσον φύγουν αλώβητοι από την έδρα των πρωτοπόρων θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα (και από πλευράς ψυχολογίας) για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Έβερτον – Σάντερλαντ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και ο αγώνας του «Γκούντισον Παρκ» μεταξύ της Έβερτον και της Σάντερλαντ, με τον Ντέιβιντ Μόγιες να ψάχνει το τρίποντο που θα κρατήσει τις τελευταίες «μαυρόγατες» ζωντανές στην υπόθεση παραμονή μέσα στο γήπεδο, στο οποίο θήτευσε ως προπονητής για πάνω από μία δεκαετία. Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους θα εξαντλήσουν τις προσπάθειες κατάληψης μιας θέσης στην εξάδα, από την οποία απέχουν 7 βαθμούς.

Γουέστ Μπρομ - Μπόρνμουθ: Στο «Χόθορνς» η Γουέστ Μπρομ θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ θέλοντας να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή χρονιά που πραγματοποιεί με τον Τόνι Πιούλις στον πάγκο που έχει τους «μπάγκις» στην 8η θέση. Τα «κεράσια» βρίσκονται έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και μία νίκη στη δύσκολη έδρα της Γουέστ Μπρομ θα εξάλειφε σε μεγάλο βαθμό τα αρνητικά σενάρια για το σύνολο του Έντι Χάου.

Χαλ – Μπέρνλι: Τη φόρμα που έχουν αποκτήσει από την έλευση του Μάρκο Σίλβα θέλουν να εκμεταλλευτούν σε ένα ακόμα εντός έδρας ματς οι «τίγρεις», ώστε με νίη κόντρα στην Μπέρνλι και υπό την προϋπόθεση κάποιες από τις πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα ομάδες να υποστούν απώλειες, να μπορέσει ακόμα και να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όσον αφορά τους «κλάρετς», πέραν του αποκλεισμού-σοκ από τη Λίνκολν στο Κύπελλο και της Χαλ, καλούνται να υπερκεράσουν τον κακό τους εαυτό στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου μετρούν μόλις έναν βαθμό στα 11 παιχνίδια τους για την Πρέμιερ εκτός «Τερφ μουρ».

Κρίσταλ Πάλας – Μίντλεσμπρο: Ματς «εξάποντο» αυτό στο «Σέλχαρστ Παρκ», με τους γηπεδούχους και τελευταίους μαζί με τη Σάντερλαντ «αετούς» να απέχουν τρεις βαθμούς από την Μπόρο και συνεπώς, με νίκη να τους φτάνουν στη βαθμολογία. Αντιθέτως, στο ενδεχόμενο επικράτησης των φιλοξενούμενων, το σύνολο του Αϊτόρ Καράνκα θα έχει κάνει σημαντικό βήμα απεμπλοκής από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ. Μία μόλις νίκη για την Πρέμιερ μετράει στους τελευταίους 11 αγώνες η Πάλας, καμία νίκη μέσα στο 2017 για το πρωτάθλημα η Μίντλεσμπρο, η οποία θα αγωνιστεί, όμως, με παρακαταθήκη την πρόσφατη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ: Το τελευταίο χρονικά (19:30 ώρα Ελλάδος) παιχνίδι του Σαββάτου θα γίνει στο «Βικάρατζ Ρόουντ», όπου η Γουότφορντ θα υποδεχθεί τη Γουέστ Χαμ. Οι «σφήκες» αντιμετωπίζουν μαθηματικά ακόμη τον κίνδυνο της πτώσης (συν 10 από τη 18η θέση), οπότε οι τρεις βαθμοί θα ήταν χρήσιμοι, ώστε το σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι να κάνει υψηλότερες βλέψεις για τη συνέχεια. Ψηλά, ωστόσο, θέλει να κοιτάζει και η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, με τα «σφυριά» να απέχουν μόλις δύο βαθμούς από τη σημερινή τους αντίπαλο (και 12 από την επικίνδυνη ζώνη) και έτσι, η νίκη θα ήταν επιθυμητό αποτέλεσμα για την εδραίωση των Λονδρέζων στα ανώτερα βαθμολογικά «στρώματα».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 25/2

17:00 Τσέλσι – Σουόνσι

17:00 Έβερτον – Σάντερλαντ

17:00 Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ

17:00 Χαλ – Μπέρνλι

17:00 Κρίσταλ Πάλας – Μίντλεσμπρο

19:30 Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ

Κυριακή, 26/2

15:30 Τότεναμ - Στόουκ

Δευτέρα, 27/2

22:00 Λέστερ - Λίβερπουλ