Λε Τισιέ: «Ξεχωριστή κάθε συμμετοχή στο Γουέμπλεϊ» (vid)

Με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας, με την οποία συνέδεσε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα, στον τελικό του Λιγκ Καπ την Κυριακή (26/2) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ», ο παλαίμαχος «θρύλος» της Σαουθάμπτον, Ματ Λε Τισιέ, τόνισε την αξία του να... πατάς το χορτάρι του Εθνικού Σταδίου της Αγγλίας διεκδικώντας ένα τρόπαιο, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός θεωρείται ο θεσμός, τον οποίο θέλεις να φέρεις εις πέρας.



Λε Τισιέ: «Ξεχωριστή κάθε συμμετοχή στο Γουέμπλεϊ» (vid)

«Κάθε εμφάνιση στο Γουέμπλεϊ είναι ξεχωριστή. Ως ποδοσφαιριστής, όσο μεγαλώνεις, θέλεις πάντοτε να παίξεις εξείς, όποτε σου δοθεί η δυνατότητα και ασχέτως του θεσμού, στον οποίο λαμβάνεις μέρος», σχολίασε ο 48χρονος πλέο Λε Τισιέ και αναπολώντας το μοναδικό γκολ που πέτυχε εκεί το 1992 στον τελικό του «Zenith Data Systems Cup» (μία διοργάνωση που υπήρχε τα χρόνια της ευρωπαϊκής τιμωρίας των αγγλικών ομάδων, από το 1985 έως το 1992, αρχικά γνωστή ως «Full Members» και «Simod» Cup, από τα αντίστοιχα ονόματα των χορηγών), προσέθεσε:

«Εγώ ήμουν αρκετά τυχερός που έπαιξα εκεί κάποιες φορές με την Εθνική Αγγλίας, αλλά και στον τελικό του «ZDS Cup», η οποία μπορεί να μην ήταν και η πιο δημοφιλής διοργάνωση, αλλά και πάλι, το να αγωνιστώ στο «Γούεμπλεϊ» και να σκοράρω εκεί ήταν κάτι το θαυμάσιο. Ήταν το μοναδικό μου τέρμα εκεί, και όταν είσαι παιδί, είναι κάτι το οποίο επιδιώκεις να καταφέρεις. Για μένα ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα και θα είναι πολύ τυχεροί, όποιοι παίκτες το κατορθώσουν αυτό την Κυριακή».

Παρά την απώλεια του τροπαίου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο 0:43 – 0:45 μπορείτε να δείτε το τέρμα που ονειρευόταν από παιδί να σκοράρει ο Μάτ Λε Τισιέ (είχε μειώσει σε 2-1, για την ιστορία η Φόρεστ κέρδισε με 3-2 στην παράταση, 2-2 ο κανονικός αγώνας).