Κοσιελνί: «Πρόβλημά μας, ότι δεν... μισούμε την ήττα»!

Τη δική του... διάγνωση έκανε ο αρχηγός της Άρσεναλ, Λοράν Κοσιελνί, με αφορμή τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του με αντιπάλους τις Γουότφορντ, Τσέλσι και Μπάγερν Μονάχου, εντοπίζοντας τη λύση στο ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του οφείλουν να πάψουν τη... συμφιλίωση με την έννοια της ήττας.



Κοσιελνί: «Πρόβλημά μας, ότι δεν... μισούμε την ήττα»!

Μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός των «κανονιέρηδων», ανέφερε τα εξής:

«Το πρόβλημα βρίσκεται στη νοοτροπία μας. Τα τεχνικά και φυσικά προσόντα υπάρχουν. Πρέπει να καταβάλλουμε προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ειδικά κόντρα στις μεγάλες ομάδες, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο. Απαιτείται μεγαλύτερη αφοσίωση. Βρισκόμαστε σε μια περίεγη κατάσταση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Αυτό που πρέπει να αποκτήσουμε, είναι το... μίσος για την ήττα».

Ο 31χρονος στόπερ βρίσκεται στο «Έμιρεϊτς» από το καλοκαίρι του 2010, όταν και πήρε μεταγραφή από τη Λοριάν, το δε συμβόλαιό του με τους Λονδρέζους ολοκληρώνεται το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι ο Κοσιελνί θα συμπληρώσει δεκαετία στον σύλλογο, εφόσον εξαντλήσει την ισχύ της συμβατικής του δέσμευσης.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε πάντως, για το αν έχει μιλήσει με κάποιο κλαμπ της χώρας του και αν θα σκεφτόταν άμεσα την επιστροφή του στο γαλλικό πρωτάθλημα, απάντησε κατηγορηματικά:

«Δεν είχα επαφή με καμία γαλλική ομάδα, αλλά ακόμα και αν είχα, θα την απέρριπτα αμέσως! Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στη Γαλλία τη δεδομένη χρονική στιγμή».