Έχασε, αλλά δεν… χάθηκε!

Όχι μόνο γλίτωσε, αλλά παρέμεινε και στο κόλπο της πρόκρισης! Το γκολ του Τζέιμι Βάρντι μπορεί να μην απέτρεψε την ήττα από τη Σεβίλλη, όμως το 2-1 του «Σάντσεθ Πιθχουάν», διατήρησε ζωντανή τη Λέστερ στη μάχη για το εισιτήριο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Έχασε, αλλά δεν… χάθηκε!

Όλα αυτά και ενώ οι Ανδαλουσιάνοι κυριαρχούσαν στο παιχνίδι και έχαναν σημαντικές ευκαιρίες για να «καθαρίσουν» από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Ο Κάσπερ Σμάιχελ, όμως, βρέθηκε σε καταπληκτική μέρα και προέβη σε σωτήριες επεμβάσεις, όπως στο πέναλτι του 13'.

Το σκορ άνοιξε στο 25' ο Σανάμπρια, με τους γηπεδούχους να παίρνουν αέρα δύο τερμάτων στο 62' με τον Κορέα. Δοκάρι για τους ίδιους λίγο νωρίτερα (51'), με τη Λέστερ- κόντρα στη ροή του αγώνα- να μειώνει στο 73' με τον Βάρντι και να παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς!

Το ματς:

Δεν ήταν καλό ημίχρονο για τη Λέστερ. Παρόλο που ξεκίνησε στραβά και ο Σμάιχελ κατάφερε να το… ισιώσει με την απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Κορέα στο 13', όμως οι συμπαίκτες του δεν τον υποστήριξαν όπως θα έπρεπε.

Οι περισσότεροι υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των Ανδαλουσιάνων και φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν. Εν τέλει οι παίκτες του Ρανιέρι το πλήρωσαν στο 25' με τον Σανάμπρια να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά και να βάζει μπροστά τη Σεβίλλη. Σαν να… παραδόθηκαν, οι «αλεπούδες» αδυνατούσαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και, πραγματικά, εάν δεν ήταν ο Σμάιχελ να βγάλει τα… απίστευτα, το «κοντέρ» θα είχε γράψει περισσότερα στο πρώτο 45λεπτο!

Πάνω- κάτω τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σμάιχελ να υποχρεώνεται σε νέες σημαντικές επεμβάσεις, αλλά και το δοκάρι να… σώζει την Λέστερ στο 51', σε προσπάθεια του Βιτόλο. Όποιες αλλαγές και αν επιχειρούσε ο Ρανιέρι, εσωτερικές και μη, δεν έπιαναν τόπο.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ελέγχουν το ματς και να προκαλούν… ρωγμές στην αντίπαλη άμυνα, αναζητώντας ακόμη ένα γκολ που θα έθετε γερές βάσεις για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για καλή τους τύχη (και κακή για τη Λέστερ), η επιβράβευση της τρομερής προσπάθειας και επιμονής τους ήρθε στο 62' με τον Κορέα να γράφει το 2-0 και ενώ οι «αλεπούδες» είχαν χάσει σημαντική ευκαιρία λίγο νωρίτερα για την ισοφάριση.

Το σοκ άργησε να ξεπεραστεί από τους «αλεπούδες», οι οποίες έδειχναν  ανήμπορες να ανταπεξέλθουν στα επόμενα λεπτά. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 73', τη στιγμή δηλαδή που ο Βάρντι- σε μια από τις λιγοστές τελικές προσπάθειες της ομάδας του- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σεβίλλης και έγραψε το 2-1, διατηρώντας ζωντανή την ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο «King Power»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη: Ρίκο, Ραμί, Λενγκλέ (54' Καρίτσο), Εσκουδέρο, Μαριάνο, Ενζονζί, Σαράμπια, Νασρί, Βιτόλο, Γιόβετιτς, Κορέα (64' Ιμπόρα)

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Ολμπράιτον (88' Αμαρτέι), Ντρίνκγουότερ, Εντιντί, Μούσα (57' Γκρέι), Μαχρέζ, Βάρντι