Στόχος της να «βγάλει» τον περυσινό της εαυτό

Έχοντας ως κύρια σκέψη να αγωνιστεί, όπως θα το έκανε η πρωταθλήτρια της σεζόν 2015-2016, θα επιδιώξει να παραταχθεί απόψε (22/2, 21:45 ώρα Ελλάδος) η Λέστερ στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» με αντίπαλο τη Σεβίλλη, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (τηλεοπτική κάλυψη από το COSMOTE SPORT 1HD).



Στόχος της να «βγάλει» τον περυσινό της εαυτό

Το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι θα προσπαθήσει να ξεχάσει στην επί ισπανικού εδάφους αναμέτρηση την κάκιστη πορεία που πραγματοποιεί φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις, στις οποίες προστέθηκε ως... κερασάκι στην τούρτα ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Αγγλίας από τη Μίλγουολ της τρίτης κατηγορίας στον πιο πρόσφατο αγώνα που έδωσε. Όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, οι «αλεπούδες» μετρούν πέντε διαδοχικές ήττες στους τελευταίους αγώνες, έχοντας συλλέξει μόλις έναν βαθμό στο αγγλικό πρωτάθλημα μέσα στο 2017. Έτσι, μολονότι ο Ιταλός κόουτς δήλωσε πως φαβορί του ζευγαριού είναι η Σεβίλλη, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την περυσινή πρωταθλήτρια να θυμηθεί, αν όχι την περυσινή σεζόν, τουλάχιστον, τα 5 (εκτός του τελευταίου) παιχνίδια στον ευρωπαϊκό όμιλό της, τα οποία και της έδωσαν την πρωτιά και πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίστροφη από τη Λέστερ πορεία πραγματοποιούν την τρέχουσα περίοδο οι γηπεδούχοι Ανδαλουσιάνοι, καθώς μετά και από την τελευταία επικράτησή τους κόντρα στην Έιμπαρ (2-0) για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, παρέμειναν στην 3η θέση και το μείον 3 (αν και με δύο αγώνες παραπάνω) από την πρώτη, Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ισπανικός σύλλογος που κατέκτησε ισάριθμες φορές το Γιουρόπα Λιγκ τα τρία προηγούμενα χρόνια (2014,2015,2016), είναι βέβαιο ότι θα έχει το κίνητρο να... ανελιχθεί επιδιώκοντας να διακριθεί και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θέτοντας έτσι, ακόμα ένα εμπόδιο στο έργο του αγγλικού κλαμπ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γάλλος διαιτητής, Κλεμάν Τουρπέν.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Σεβίλλη: Με προβλήματα στην άμυνα θα παραταχθεί στην άυμνα ο Χόρχε Σαμπάολι, καθότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Γκάμπριελ Μερκάδο (δεξί μπακ και στόπερ) και τους τραυματίες Μπενουά Τρεμουλινάς (αριστερός μπακ, γόνατο) και Νικολάς Παρέχα (κεντρικός αμυντικός, βουβωνική χώρα).

Λέστερ: Τον κεντρικό αμυντικό του, Μολά Γουαγκέ που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στον ώμο θα στερηθεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ αμφίβολοι είναι οι κεντρικοί επιθετικοί, Ισλάμ Σλιμανί (ενόχληση στους γλουτούς) και Λεονάρντο Ουγιόα (πρόβλημα στους μηρούς).

Πιθανές ενδεκάδες

Σεβίλλη: Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Λενγκλέ, Εσκουντέρο, Ενζονζί, Ιμπόρα, Βιτόλο, Νασρί, Γιόβετιτς, Μπεν Γιεντέρ.

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Ντρινκγουότερ, Εντιντί, Μαχρέζ, Γκρέι, Οκαζάκι, Βάρντι.