«Κάναμε περήφανο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Τη «Non League», όπως λέγονται στα αγγλικά οι μη επαγγελματικές βαθμίδες του ποδοσφαίρου, ανέφερε πως έκανε περήφανη η ομάδα του μέσω της φετινής πορείας της ως τους «16» του FA Cup, ο προπονητής της Σάτον, Πολ Ντόσγουελ.



«Κάναμε περήφανο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Μετά την ιστορικής σημασίας «γλυκιά» ήττα-αποκλεισμό (2-0) από την Άρσεναλ, ο κόουτς του σωματείου της National League (5η κατηγορία) δήλωσε:

«Κάναμε περήφανο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η Άρσεναλ απέχει από εμάς 150 θέσεις στη βαθμολογική πυραμίδα. Οι παίκτες μου πιθανότατα αύριο να μην μπορούν να περπατήσουν! Μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό κόσμο, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μου θα πάνε στις δουλειές τους αύριο (σ.σ. σήμερα, 21/2), ενώ εκείνοι της Άρσεναλ είναι... αστέρες του κινηματογράφου, δεν επιτρεπόταν να τους... μιλήσουμε, ούτε καν να τους... προσεγγίσουμε. Ήταν σαν να έβλεπα την ασφάλεια του Τζέιμς Μποντ τριγύρω μας»!

Παράλληλα, ο Ντόσγουελ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ομόλογό του στους «κανονιέρηδες», Αρσέν Βενγκέρ, λέγοντας:

 «Ήταν ένας πραγματικός κύριος. Μου χαμογέλασε και μου έκανε χειραψία. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, ο Αρσέν Βενγκέρ παρέταξε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ήταν όμως, πολύ όμορφο στο 70ο λεπτό να κοιτάω στον πάγκο τους δικούς μου παίκτες κι εκείνος να περνάει μέσα τον Σάντσες», ενώ κλείνοντας, έβγαλε και μία μικρή... πικρία που είχε στο τέλος του ματς, καθώς είπε:

«Οι ποδοσφαιριστές μου δεν πήραν το χειροκρότημα που άξιζαν. Είναι μεγάλη ντροπή που κάποιοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο και τους στέρησαν αυτή τη χαρά. Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να νιώθουν πολύ περήφανοι. Το πρόβλημα στον αθλητισμό είναι πως όταν χάνεις, νιώθεις απογοητευμένος, μα τα παιδιά αυτά έβαλαν τον σύλλογο στον παγκόσμιο χάρτη»!