Η μαγεία του FA cup παραμένει ολοζώντανη!

Εάν κάποιος έψαχνε να βρει τρόπους να υπερασπιστεί το FA Cup και να προφυλάξει την αξιοπιστία και το ενδιαφέρον του πιο παλιού θεσμού του ποδοσφαίρου από το 1871, δεν χρειάζεται να κοιτάξει παραπέρα από τα ματς του Σαββάτου και αυτά που συνέβησαν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η μαγεία του FA cup παραμένει ολοζώντανη!

Η ερασιτεχνική Λίνκολν πάει νωρίς στο Τερφ Μουρ και πετυχαίνει μία νίκη σε μία έδρα όπου δεν μπόρεσαν να κερδίσουν η Τσέλσι, η Λίβερπουλ και δυσκολεύτηκαν αφάνταστα η Σίτι και η Άρσεναλ! Η πρώτη ομάδα εκτός των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών που φτάνει στους οκτώ του Κυπέλλου εδώ και 103 χρόνια!

Η Μίλγουολ ( η οποία είχε αποκλείσει τη Γουότφορντ) αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για μισή ώρα πέταξε έξω από τον θεσμό την παραπαίουσα πρωταθλήτρια Λέστερ! Η Χάντερσφιλντ μπλόκαρε τη Σίτι στο 0-0 αποκτώντας δικαίωμα ρεβάνς στο Etihad από την οποίας βγάλει και σημαντικό οικονομικό κέρδος! Η Όξφορντ αν και έχανε με 2-0 στο Ρίβερσαϊντ αντέδρασε και υποχρέωσε τη Μίντλεσμπρο με δύο τέρματα σε απόσταση μόλις 100 δευτερολέπτων μεταξύ τους, να ζοριστεί και να βρει το τρίτο γκολ με τον Στουάνι στο τέλος!

Ό,τι και να λένε κάποιοι και όσο και αν οι μεγάλες ομάδες κάνουν αλλαγές στις ενδεκάδες τους πριν από αυτά τα ματς πάντα η ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ θα συγκινεί και θα γεμίζει τους οπαδούς των μικρών με προσδοκία!

Αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει η επίσκεψη της Άρσεναλ με τον υπό κριτική και πάλι Βενγκέρ στην έδρα της Σάτον Γιουνάιτεντ που απέκλεισε τη Λιντς στον προηγούμενο γύρο! Και όσο και αν μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο να γίνει και σε αυτό το παιχνίδι ζημιά, η μαγεία του αγγλικού κυπέλλου παραμένει ολοζώντανη χάρη σε κάτι τέτοιες μέρες!