Σεβασμό σε θεσμό και Μπλάκμπερν ο Μουρίνιο

Το σεβασμό που τρέφει, τόσο στην προσεχή αντίπαλό του για το Κύπελλο Αγγλλίας, όσο και στην ίδια τη διοργάνωση εξέφρασε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, εν όψει του αγώνα της Κυριακής (19/2) στο «Ίγουντ Παρκ» με αντίπαλο την Μπλάκμπερν.



Σεβασμό σε θεσμό και Μπλάκμπερν ο Μουρίνιο

«Θα αντιμετωπίσουμε την Μπλάκμπερν με σεβασμό. Έχουμε παίξει ήδη με ομάδες της Τσάμπιονσιπ, όπως είναι οι Ρέντινγκ και Γουίγκαν, οπότε το επίπεδο αυτό δεν μας είναι άγνωστο. Επίσης, είναι διαφορετικό να παίζεις στο «Ολντ Τράφορντ» και διαφορετικό εκτός έδρας, συνεπώς, θα είμαστε σοβαροί» δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:

«Σχετικά με το αν θα παρατάξω την ίδια ομάδα με αυτήν κόντρα στη Σεντ Ετιέν την Πέμπτη (16/2); Όχι, προφανώς και θα αλλάξω κάποιους παίκτες. Σέβομαι παρ’ όλα αυτά το θεσμό και ως Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλουμε να πηγαίνουμε με σοβαρότητα στο κάθε ματς».

Επιπλέον, ο 54χρονος κόουτς εξήγησε τους λόγους που ορισμένοι συνάδελφοί του δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στο Κύπελλο, αφήνοντας έξω τον εαυτό του από την κατηγορία αυτή, καθώς ανέφερε:

«Δεν ξέρω, γιατί γίνεται αυτό. Ίσως, πολλοί ξένοι προπονητές δεν αντιλαμβάνονται και δεν μελετούν την κουλτούρα της χώρας αυτής. Όσον αφορά εμένα, το ένιωσα από την πρώτη χρονιά ως προπονητής της Τσέλσι, όταν είχα αποκλειστεί από τη Νιουκάστλ. Για μένα ήταν ένα μάθημα αυτό. Μπορεί να είχα χάσει ως προπονητής της Τσέλσι απέναντι σε ομάδες της τρίτης ή τέταρτης κατηγορίας, ποτέ όμως δεν παράτησα τη διοργάνωση. Μου αρέσει το Κύπελλο και οφείλω να προσπαθήσω να πάρω το δεύτερό μου τρόπαιο».