Ήρθαν τα γκολ, ήρθε και... η πρόκριση!

Εκεί που έδειχνε να το αφήνει ανοιχτό για το δεύτερο ματς αδυνατώντας να μετουσιώσει την αγωνιστική της υπεροχή (κυρίως από το ημίχρονο και μετά) σε αρκετά γκολ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθάρισε από τώρα την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας με σκορ 3-0 της Σεντ Ετιέν στο «Ολντ Τράφορντ», χάρη σε χατ-τρικ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το οποίο σημειώθηκε προς το φινάλε.



Ήρθαν τα γκολ, ήρθε και... η πρόκριση!

Με τους ταξιδιώτες οπαδούς να δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα με καπνογόνα, έγινε και η σέντρα στο παιχνίδι. Αμέσως-αμέσως ένα λάθος του Ερίκ Μπαϊγί παραλίγο να κοστίσει... να είναι καλά ο Σέρχιο Ρομέρο που βγήκε από τη γραμμή του και με τέλεια κάλυψη γλίτωσε την ομάδα του από το σοκ.

Το ματς απέκτησε γρήγορα ρυθμό και μέχρι το 15' είχε ένα ακυρωθέν και ένα καταλογισμένο γκολ για την Γιουνάιτεντ, που αρχικά βρήκε δίχτυα με τον Μαρουάν Φελαϊνί αλλά στο χτίσιμο της φάσης ο Χουάν Μάτα ήταν εκτεθειμένος, και είχε για σκόρερ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός απέναντι στην αγαπημένη του... πελάτισσα στην Γαλλία στάθηκε αρκετά τυχερός, αφού το απευθείας φάουλ του χτύπησε σε πόδια στο τείχος και άλλαξε κατά πολύ πορεία, και σημειώνοντας το 14ο τέρμα του απέναντι στους «πράσινους» έκανε το 1-0.

Οι ευκαιρίες συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη, με την κάθε πλευρά να φτάνει πολύ κοντά σε τέρμα, αλλά παράλληλα να μένει αρκετά μακριά από την επίτευξή του. Μάτα και Μαρσιάλ ήταν εκείνοι που απείλησαν για τους γηπεδούχους, Μονέ-Πακέ και Σαϊβέ για τους Γάλλους, οι οποίοι ίσως και να αισθάνονται αδικημένοι για φάση στα μισά του Α' μέρους στην οποία θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι από μπέρδεμα του Ντάλεϊ Μπλιντ και ανατροπή που φαίνεται να κάνει έστω και άθελά του.

Έχοντας 11 τελικές και καμία στον στόχο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να διορθώσουν τούτη την ανορθογραφία, ωστόσο σύντομα βρέθηκαν να κυνηγάνε τους «κόκκινους διαβόλους» στο χορτάρι. Πέραν των μερικών ευκαιριών, με τον Ρουφιέ να αποδεικνύει ακόμη ένα βράδυ πόσο αξιόπιστος είναι κάτω από τα γκολπόστ, η προσοχή έπεσε πάνω στον Μαρσιάλ ο οποίος ορεξάτος να πληγώσει την ομάδα που... έμαθε να μισεί ως πρώην παίκτης της Λιόν, λίγο έλειψε να αποβληθεί. Ο Γάλλος επιθετικός, που είχε εξαιρετική παρουσία, πήγε να πάρει θέση μέσα στην περιοχή αλλά (και σε αυτήν την περίπτωση: έστω και άθελά του) χτύπησε με την περιοχή του αγκώνα τον Μαλκουί, και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δει την κόκκινη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η εξέλιξη ήταν εντελώς άδικη για την Σεντ Ετιέν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακυρωθέν γκολ υπήρξε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ζλάταν να ευστοχεί με το κεφάλι αλλά να είναι φανερά εκτός θέσης. Με τον ίδιο τρόπο πήγε να χριστεί σκόρερ ο Πολ Πογκμπά -ήταν πολύ καλός και το εδικαιούτο- όμως από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τουλάχιστον η Γιουνάιτεντ δεν το πλήρωσε, ειδικά στο 73', όταν ο Ρου πλάσαρε άτσαλα τον Ρομέρο σε μοναδικό τετ-α-τετ, με τον Αργεντινό κίπερ να πιστώνεται ακόμη μία καίρια έξοδο και γενικά να παρουσιάζει ένα πρόσωπο αξιοπιστίας.

Δύο λεπτά αργότερα ο αγώνας... ανέδειξε νικητή, με τον Ζλάταν να σκοράρει με έναν από τους πιο εύκολους και απλούς τρόπους στην καριέρα του, διαμορφώνοντας το 2-0. Στα 13 γκολ το κοντέρ του Σουηδού απέναντι στους «στεφανουά» πριν το ματς, στα 16 μετά,αφού στο 88' ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 3-0. Χατ-τρικ για τον... τρελο-Σουηδό, το πρώτο του με την Γιουνάιτεντ.

Αντιμέτωπα κι επισήμως για πρώτη φορά τα αδέρφια Πογκμπά, με τη μητέρα τους και τον δίδυμο αδερφό του Φλορεντάν στην εξέδρα, με μισή-μισή φανέλα.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί (46' Λίνγκαρντ), Ερέρα, Μάτα (70' Ράσφορντ), Πογκμπά, Μαρσιάλ (85' Γιανγκ), Ιμπραΐμοβιτς

Σεντ Ετιέν: Ρουφιέ, Μαλκουί, Τεοφίλ-Κατράν, Περέν, Φ. Πογκμπά (79' Μπέριτς), Παζό (72' Σέλνες), Βερτού, Σαϊβέ, Αμουμά, Ζορζίνιο (65' Ρου), Μονέ-Πακέ