Για σκορ πρόκρισης και σπάσιμο παράδοσης η Τότεναμ

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της επί βελγικού εδάφους (2 ισοπαλίες και 2 ήττες ο έως τώρα απολογισμός), η οποία θα της δώσει συγχρόνως σαφές προβάδισμα πρόκρισης έναντι της αντιπάλου της θα επιδιώξει σήμερα (16/2, 20:00 ώρα Ελλάδος και τηλεοπτική μετάδοση από το COSMOTE SPORT 5HD) η Τότεναμ με αντίπαλο τη Γάνδη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.



Για σκορ πρόκρισης και σπάσιμο παράδοσης η Τότεναμ

Μπορεί τα «σπιρούνια» να προέρχονται από την πρόσφατη ήττα απέναντι στη Λίβερπουλ που τους απομάκρυνε κι άλλο από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και τη συμπολίτισσά της, Τσέλσι, ενώ παράλληλα, αγωνίζονται απέναντι στους Βέλγους κατόπιν του «υποβιβασμού» τους από το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο και οι παίκτες του βλέπουν το θεσμό αυτό ως μια καλή ευκαιρία διάκρισης και είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξουν να φτάσουν, όσο πιο μακριά γίνεται, κάτι που έχουν δηλώσει κατά καιρούς εξάλλου, τόσο ο Αργεντινός τεχνικός, όσο και οι ποδοσφαιριστές των Λονδρέζων.

Μετά την τελευταία εντός έδρας ήττα από την Έουπεν, η 8η της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα του Βελγίου, Γάνδη, έμεινε στο μείον 12 από την πρώτη θέση, τη στιγμή μάλιστα, που ακολουθεί την Κυριακή (19/2) κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τη Σταντάρ Λιέγης. ΠαρΆ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν ως δεύτεροι στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης σε έναν όμιλο με Σαχτάρ (1η), Μπράγκα και Κόνιασπορ δείχνοντας πως αποτελούν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που «παλεύει» όλα τα παιχνίδια, ενώ ως αουτσάιντερ απέναντι στην Τότεναμ δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα, όπως δήλωσε και ο προπονητής της, Χέιν Φανχάεζεμπρουκ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γάλλος διαιτητής, Μπενουά Μπαστιάν.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Γάνδη: «Πάνοπλη» θα παρουσιαστεί η βελγική ομάδα, καθώς ο εορτάζων σήμερα (γίνεται 53) Φανχάεζεμπρουκ αναμένεται να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, τους οποίους υπολογίζει.

Τότεναμ: Θα αποφύγει την επιστροφή στην πατρίδα του ο Γιαν Φερτόνχεν, μιας και ο Βέλγος αμυντικός μπορεί να έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του, ο Ποκετίνο όμως, τον θέλει ετοιμοπόλεμο για τον αγώνα του Κυπέλλου της Κυριακής (19/2) απέναντι στη συμπολίτισσα, Φούλαμ. Ο 44χρονος κόουτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες και του αριστερού του μπακ, Ντάνι Ρόουζ, εξαιτίας του τραύματος στο γόνατό του, όπως και του μακροχρόνια απόντος (από τον περασμένο Οκτώβριο) μεσοεπιθετικού, Έρικ Λαμέλα, λόγω του προβλήματος στο ισχίου του.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γάνδη: Κάλινιτς, Ζιγκό, Γκέρσον, Μίτροβιτς, Ντεγέγκερε, Εσίτι, Ματόν, Ασάρε, Κούμπο, Καλού, Κουλιμπαλί.

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβέιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, ¶λι, Έρικσεν, Σον, Κέιν.