Σάουθγκεϊτ: «Δεν επιλέγω παίκτες βάσει φήμης…»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της εθνικής Αγγλίας, απλά και μόνο… λόγω ονόματος, έστειλε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ! «Δεν επιλέγω παίκτες βάσει φήμης, αλλά σύμφωνα με την αγωνιστική τους κατάσταση», τόνισε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει στα «τρία λιοντάρια»!  



Σάουθγκεϊτ: «Δεν επιλέγω παίκτες βάσει φήμης…»

«Γνωρίζω καλά ότι πρέπει να φέρω τη σωστή ισορροπία στην ομάδα, διότι σε τελική ανάλυση είναι δική μου ευθύνη να δημιουργήσω μια εθνική Αγγλίας με νοοτροπία νικητή. Ποτέ δεν επέλεγα τους ποδοσφαιριστές μου βάσει φήμης! Προτεραιότητα δίνω στην αγωνιστική τους κατάσταση. Οφείλεις να βλέπεις τον αντίπαλο και τον τρόπο παιχνιδιού του και ανάλογα να επιλέγεις τους ποδοσφαιριστές που θεωρείς ότι μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες του αγώνα», ήταν το πρώτο σχόλιο του κόουτς των «τριών λιονταριών», ο οποίος συνέχισε τονίζοντας πως:

«Διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με τρομερή ποιότητα, αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Αυτό τον σκοπό έχει η δουλειά που καταβάλλουμε. Ακόμη και να ανέβουμε 2οι στον κόσμο, δεν θα μας είναι αρκετό. Πρέπει να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι! Πιο είναι το όριο; Να γίνουμε οι κορυφαίοι»!

Μάλιστα, ο Σάουθγκεϊτ δεν δίστασε να φέρει ως παράδειγμα της νοοτροπίας που πρέπει να έχει η ομάδα του την αντίστοιχη του ράγκμπι: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι παίκτες του Έντι Τζόουνς (σ.σ. προπονητής της εθνικής στο ράγκμπι) πιστεύουν ότι είναι ανίκητοι! Αυτό παίζει τεράστιο ρόλο! Αντιλαμβάνεσαι την νοοτροπία που υπάρχει σε αυτή την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο».