Διατήρησε βραχεία κεφαλή η Νιούκαστλ

Νιούκαστλ και Μπράιτον δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με νίκη στην Τσάμπιονσιπ, με αποτέλεσμα η πρώτη (που στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας ήρθε ισόπαλη με τη Νόριτς 2-2) να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας με το ισχνό προβάδισμα του ενός βαθμού.



Διατήρησε βραχεία κεφαλή η Νιούκαστλ

Σε μια άκρως παραγωγική βραδιά στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Αγγλίας, οι δύο πρωτοπόρες δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν την γκέλα της άλλης...

Όπως προαναφέρθηκε, η Νιούκαστλ ήρθε ισόπαλη 2-2, αν και βρέθηκε να προηγείται 1-0 μετά από 24'' δευτερόλεπτα αγώνα με τον Αγιόθε, με τους Μέρφι και Ζερόμ στο 12' και το 17' αντιστοίχως να απαντούν με τον ιδανικότερο τρόπο για να βάλουν σκούρα στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που έφτασε στο τελικό 2-2 με τον Λασέλ στο 81'. Όσον αφορά την Μπράιτον, η Ίπσουϊτς αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι καθώς όχι μόνο πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά κατάφερε να μην φύγει με άδεια χέρια από μια πολύ δύσκολη έδρα (1-1).

Από 'κει και πέρα μοναδική κερδισμένη έμοιαζε η Λιντς, που επιστρέφοντας στις επιτυχίες (2-0 την Μπρίστολ Σίτι) άγγιξε την 3η θέση, όμως στα δύο παιχνίδια που την έκαιγαν, ήρθαν τα πάνω-κάτω! Το μεγαλύτερο σοκ πήγε να γίνει στο «σπίτι» της τελευταίας Ρόδεραμ, εκεί όπου η Χάντερσφιλντ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 και έφυγε με το τρίποντο (3-2) στο 90', αλλά και στο «Ματζέσκι», με την Ρέντινγκ να κάνει ακριβώς το ίδιο απέναντι στην Μπρέντφορντ, αλλά με λιγότερο άγχος καθώς επέστρεψε περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος στο προβάδισμα.

Η εβδομάδα μπήκε ιδανικά και για την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, που ως έκτη και τελευταία στις θέσεις για τα πλέι οφ ανόδου διατηρεί διαφορά ασφαλείας από τη Νόριτς παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Μπλάκμπερν.

Η κατάσταση στην ουρά άλλαξε ελάχιστα, με την Γουίγκαν να είναι η μοναδική που πανηγύρισε νίκη, αλλά της ήταν αρκετή μόνο για να την ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση. Σίγουρα πάντως, έκανε αποφασιστικό βήμα καθώς πλέον η έξοδος από τις «κόκκινες» θέσεις απέχει μόλις δύο βαθμούς. Στην ισοβαθμία (29β.) η Μπλάκμπερν

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής, που ξεκίνησε με το ΚΠΡ-Μπέρτον (2-1) στις 28/1:

Άστον Βίλα-Μπάρνσλεϊ 1-3

Μπράιτον-Ίπσουϊτς 1-1

Ντέρμπι-Κάρντιφ 3-4

Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 3-2

Λιντς-Μπρίστολ 2-1

Νόριτς-Νιούκαστλ 2-2

Πρέστον-Μπέρμιγχαμ 2-1

Ρόδεραμ-Χάντερσφιλντ 2-3

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Μπλάκμπερν 2-1

Γουλβς-Γουίγκαν 0-1

Ρέντινγκ-Μπρέντφορντ 3-2

 

Εν συνεχεία, αγωνιστική δράση υπήρξε και στις άλλες δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

Στην League One, οι πρωτοπόρες Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Σκάνθροπ έμειναν σε λευκές ισοπαλίες και έτσι η πρώτη διατήρησε διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη, με κερδισμένη την Μπόλτον που με το 1-0 απέναντι στην Ρότσντεϊλ πέρασε τρίτη (σ.σ έχει μάλιστα 30 παιχνίδια με το αποψινό) και συνέχισε την ανοδική της πορεία.

Στην Φλίτγουντ το σπουδαίο παιχνίδι με την Μπράντφορντ για τις θέσεις των πλέι οφ, 2-1, την εδραίωσε στην τετράδα. Με νίκες προχώρησαν Μίλγουολ και Σάουεθεντ και έτσι δεν υπήρξε αλλαγή στις θέσεις 6-7 με την διαφορά να παραμένει στον πόντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Γουίμπλεντον-Κόβεντρι 1-1

Μπρίστολ Ρόβερς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-0

Μπέρι-ΜΚ Ντονς 0-0

Φλίτγουντ-Μπράντφορντ 2-1

Τζίλιγχαμ-Τσέστερφιλντ 1-1

Μίλγουολ-Πορτ Βέιλ 2-0

Νορθάμπτον-Σουίντον 2-1

Όλνταμ-Τσάρλτον 1-0

Όξφορντ-Σάουθεντ 0-2

Πίτερμπρο-Σριούσμπερι 2-1

Σκάνθροπ-Γουόλσολ 0-0

Μπόλτον-Ρότσντεϊλ 1-0

 

Φουλ αγωνιστική και στην League Two, όπου είχαμε από μία ήττα για Ντονκάστερ και Πλίμουθ που οδηγούν την κούρσα με 63 και 60 βαθμούς έκαστη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Καρλάιλ-Ντονκάστερ 2-1

Κόλτσεστερ-Κρόουλι 2-3

Κρου-Γουίκομ 2-1

Λούτον-Χάρτπουλ 3-0

Μάνσφιλντ-Άκρινγκτον 4-4

Μόρκαμ-Μπαρνέτ 0-1

Νιούπορτ-Γκρίμσμπι 0-0

Νοτς Κάουντι-Έξετερ 2-2

Πλίμουθ-Λέιτον Όριεντ 2-3

Πόρτσμουθ-Μπλάκπουλ 2-0

Στίβενεϊτζ-Τσέλτεναμ 2-1

Γιόβιλ-Κέιμπριτζ 1-1