Γκολτιέ: «Ο Ζλάταν μου θυμίζει τον Καντονά»

Με τον Έρικ Καντονά συνέκρινε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μέσα από δηλώσεις που παραχώρησε στην «Telegraph» ο προπονητής της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκολτιέ.



Γκολτιέ: «Ο Ζλάταν μου θυμίζει τον Καντονά»

Ο τεχνικός της ομάδας που θα αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ποδοσφαιρική αξία και την προσωπικότητα του επιθετικού των «κόκκινων διαβόλων», τονίζοντας πως πρόκειται για υπόδειγμα επαγγελματία.

«Αγαπώ ποδοσφαιριστές αυτού του στιλ. Είναι πολύ δυνατοί και μάχιμοι. Όταν βλέπω τον Ζλάταν να αγωνίζεται θυμάμαι τον Καντονά. Πρόκειται για μεγάλη προσωπικότητα».

«Πολλοί είπαν ότι θα τα βρει σκούρα στην Αγγλία αλλά μετράει ήδη 20 γκολ. Είναι επαγγελματίας και παράδειγμα για τους νεότερους. Πιστεύω ότι είναι και αυτός ένας από του λόγους που οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι».

«Άνθρωποι της Παρί μου έχουν πει ότι είναι ικανός να σε σκοτώσει αν δεν του δώσεις τη μπάλα εκεί που τη θέλει. Είναι όμως σημαντική η παρουσία του για τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ. Τον βλέπουν να πηγαίνει στο γυμναστήριο μετά το τέλος της προπόνησης. Γι΄ αυτό βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση παρά το γεγονός ότι είναι 35 χρονών».